Elektrische buitenboordmotoren

Meer info

Elektrische binnenboord / pod motoren

Meer info

Elektrische buitenboordmotoren

Elektrische buitenboordmotoren zijn er in vele verschillende soorten, maten, merken en mogelijkheden. Er zijn buitenboordmotoren voor kleine bijbootjes, kano's etc. Ook op de markt grotere motoren voor sloepen en tenders. Vermogen van een paar watt tot 10kW. Voor de open zeilboten zijn er de motoren met geïntegreerde accu's op de motor. Hierop is prima de haven uit te varen een brug door te komen en een stuk van A - B te komen. Maar geen hele dagen varen. Voor de sloepen en tenders zijn er de elektrische buitenboordmotoren met motorbediening of afstandbediening welke uitgerust zijn met een los accupakket wat in de boot geplaatst wordt. De accupakketten en vaartijden zijn dan zo groot te maken als benodigd / mogelijk is. 


Minn Kota - Rhino - Talamex zijn de merken voor de kleinere motoren en in principe niet geschikt als hoofdaandrijving sommig modellen daar gelaten.


Haswing is eigenlijk een merk wat er een beetje tussenin hangt. Maakt kleinere motoren maar ook reeks elektrische buitenboordmotoren van 600watt tot 2500watt. 


Voor de grotere elektrische buitenboordmotoren, geschikt als hoofdaandrijving en 1 op 1 uit te wisselen met uw huidige buitenboordmotor zijn er:

Torqeedo - ePropulsion - Combi outboards - Krautler - Bellmarine - Oceanvolt

Minn Kota elektrische trolling motoren

Minn Kota motoren zijn eigenlijk trolling motoren en niet echt de motoren voor voortstuwing voor langere tijd. Op 2 Electric Outboard modellen na welke speciaal zijn ontwikkeld als hoofdaandrijving en wel uren achter elkaar kunnen draaien. De Minn Kota motoren zijn leverbaar van 30 tot 112lbs. Bij trolling motoren wordt de stuwkracht niet in kw's of pk's aangegeven maar in stuwkracht gemeten in lbs. De motoren moeten worden voorzien van een los accupakket. Hoe groot dit accupakket moet zijn is geheel afhankelijk van de vaartijd die u ermee wilt halen, de boot en het vaargebied. Maar zoals gezegd is een trolling motor niet geschikt om uren achter elkaar te draaien. Meestal heeft u aan een 105ah accu als bijvoorbeeld een VMF VDC 31 M al voldoende. Wanneer het gewicht een probleem is zijn de motoren heel goed te combineren met de lithium accu's van Rebelcell.


Minn Kota heeft verschillende modellen van heel simpel tot super de-luxe met afstandsbediening en voetpedalen. Tevens is er een serie boegmotoren welke op bijvoorbeeld de boeg van een visboot gemonteerd kunnen worden. 

Rhino elektrische trolling motoren

Rhino motoren zijn in principe ook vrijwel alleen geschikt als trolling motoren. Op de 2 grootste modellen na de BLX70 en 110. De elektromotoren zijn er in een range van 18lbs tot 110lbs. Sinds 2019 heeft Rhino ook een boegmotor in het programma de BLX65 BMR.  De Rhino elektromotoren zijn onderhoudsvrij door het gebruik van borstelloze motoren. Rhino heeft 3 verschillende modellen reeksen te weten de Cobalt (klein 18 - 24 lbs) de VX serie (34 - 65lbs) en de BLX serie (70 en 110lbs). Alle Rhino modellen zijn 12volt behalve de 110lbs versie die is 24 volt. De Cobalt serie heeft 2 standen vooruit en 2 achteruit, de VX serie is voorzien van een standschakelaar 5 vooruit en achteruit. De BLX motoren hebben een traploze regeling.

Talamex elektrische trolling motoren

Talamex het eigen merk van Lankhorst Taselaar. Eenvoudige elekrische trolling motoren tegen een gunstige prijs. Een trolling motor wordt ook wel fluistermotor genoemd. De Talamex motoren zijn er vanaf 30lbs tot 86lbs, waarbij de laatste een 24 volt model is en de voorgaande modellen allemaal 12volt. Alle motoren zijn voorzien van 5 versnellingen vooruit en 3 achteruit. De gashendels zijn telescopisch, stuurdruk is in te stellen en de hoogte is ook makkelijk in te stellen. De motoren zijn voorzien van een accustatus indicator waarop makkelijk te zien is hoe vol de accu nog is. De motoren zijn eenvoudig omhoog en naar beneden te klappen. De diepte is ook makkelijk in te stellen. De motoren zijn zowel geschikt voor zoet, zout als brak water.  

Haswing elektrische buitenboordmotoren

Haswing heeft een paar kleinere modellen welke nog onder de trolling motoren vallen. Maar Haswing heeft ook de protruar serie welke onder de elektrische buitenboordmotoren vallen. De Protruar serie is van 1.0 tot 5.0 (600 tot 2500 watt) voorzien van een borstelloze motor en is daardoor onderhoudsvriendelijk en stil. De motoren zijn voorzien van een traploze regeling waardoor er goed te doseren valt en daardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare accucapaciteit. 


We zijn nog druk bezig alle info op onze website te plaatsen mocht u nu al meer info willen ontvangen neem gerust contact op voor de mogelijkheden. 

Torqeedo elektrische buitenboordmotoren

De elektrische buitenboordmotoren van Torqeedo waren de eerste 1 op 1 vervangingsmotoren met een geïntegreerde lithium accu. Compacte en lichte buitenboordmotor die zo achter de bijboot, dinghy of zeilboot gehangen kunnen worden. Makkelijk mee naar huis te nemen of aan boord opgeborgen kunnen worden. De gashendel en accu kunnen met een simpele handeling gedemonteerd worden. Waar in het verleden de Torqeedo nog wel eens bekend stond als herrie maker is dat nu met het nieuwe model, de Travel 1103C verleden tijd.  

Product range ePropulsion

ePropulsion elektrische buitenboordmotoren

ePropulsion een merk wat sinds 2012 bestaat. Motoren levert voor sups, kleine bootjes en grotere boten met hun 6kW motoren. Ze hebben het assortiment  de laatste jaren flink uitgebreid waarbij ook een 3-tal pod motoren. Maar de hoofdmoot is de 1 op 1 uitwisselbare elektrische buitenboordmotoren. Deze is er vanaf 1kW tot 6 kW. Het mooie is dat de 1 kW spirit motor ook te verkrijgen is met afstandsbediening voor de kleinere sloepen met een stuurwiel. De ePropulsion zijn te koppelen met hun eigen lithium accu's en voor de spirit en navy modellen eventueel ook met een los lood-accupakket. 

Elektrische binnenboord / pod motoren

Elektrische binnenboordmotoren zijn tegenwoordig in vele verschillende vermogens beschikbaar. Ditzelfde geldt voor de pod motoren het zijn niet alleen meer de kleine 700watt motoren zoals vroeger, nee er zijn er nu ook van zelfs 20kw. Wij leveren en installeren van vele verschillende merken de motoren. Waarom niet één merk? hoor ik je vragen. Bij boot "x" past beter dit systeem en bij boot "y" past beter dat systeem. Zo heb je als consument altijd het best passende en werkende systeem voor jouw boot. De markt voor elektrische aandrijvingen zal de komende jaren alleen maar toenemen. Onze auto's zijn al aan de beurt en de boten zullen ook volgen. 

Veel van de huidige aandrijfsystemen zijn er niet meer puur alleen als elektrische aandrijving maar kunnen vaak ook als hybride aandrijving worden ingesteld. Elektrisch varen met de elektromotor en wanneer er op de dieselmotor gevaren wordt functioneert de elektromotor als generator en laadt tegelijkertijd de accu's weer op.


Wij leveren, installeren en servicen systemen van de volgende merken:

Propel

- Hollex elektrische aandrijvingen by Exalto

- Bellmarine 

- Water World electronics

- Combi-outboards

- Krautler

- Oceanvolt

  Propel S1 elektrische buitenboordmotor

  Propel elektrische aandrijving

  Propel is een nieuwe speler op de markt van elektrische aandrijvingen. Met hun zeer efficiënte axiale flux motor welke een zeer hoog koppel en laag toerental heeft. Dit lage toerental en hoge koppel zorgen voor een zeer stille aandrijving. Wat zorgt voor ongestoord varen. Op dit moment hebben ze in ontwikkeling een 7 - 10 - 13kW binnenboordmotor de D1 en een elektrische buitenboordmotor de S1 ook van 7 - 10 - 13kW. Levertijden nog onbekend. 

  Hollex elektrische aandrijving by Exalto

  Hollex een aandrijving welke ontwikkeld is door Exalto. Een relatief nieuwe speler op de elektrische aandrijvingsmarkt. Voorlopig zijn deze inboard motoren leverbaar in de range van 4kW, 7,5kW en 10kW. Daar zullen later meerdere vermogens aan worden toegevoegd als ook een hybride optie. De Hollex aandrijving is een luchtgekoelde 48volt elektromotor voor alle modellen en wordt compleet geleverd incl zekering hoofdstroom schakelaar, motorsteunen, regelaar, gashendel, schroefaskoppeling motorzijde, monitoring en accupakket. Met een vanaf prijs van €5950,- incl BTW en accupakket voor 4 uur varen. 

  Bellmarine elektrische aandrijving

  Bellmarine "E-motion in propulsion" heeft in de afgelopen jaren al meer dan 3000 systemen geleverd niet alleen aan de pleziervaart maar ook voornamelijk aan de beroepsvaart zoals rondvaartboten. De systemen worden ontworpen en gemaakt in Nederland. Bellmarine levert motoren in een range van 2kw tot wel 130kW.  Voornamelijk inboard motoren maar ook saildrives en een soort van buitenboordmotoren. De kleinere modellen zijn luchtgekoeld, de grotere motoren zijn vloeistof gekoeld. De meeste systemen zijn voorzien van een ingebouwde DC-DC converter van systeem spanning naar 12volt voor bijvoorbeeld verlichting en een bilgepomp. Systemen zijn allemaal te voorzien van verschillende type gashendels en display. Van heel simpel tot flinke boordcomputers.

  Water World Electric drive systems

  Water world levert inboard motoren met vermogens van 4kW, 7,5kW en 10kW en 15kW. Van deze modellen is er ook een hybride versie mogelijk. Later komen daar nog een 20kW versie bij (2 10kW motoren in serie) en een saildrive uitvoering van 4 - 10kW. Ook Water World heeft voor een luchtgekoelde 48volt  motor gekozen. De motoren drijven de schroefas direct aan zonder een keerkoppeling of overbrenging. De motoren zijn efficient en zorgen dat de maximale afstand uit de accu's gehaald wordt. Het systeem is voorzien van een mooi gevormd en helder display. De beproefde Nederlandse techniek en eenvoudige installatie zorgen voor een betrouwbaar systeem.

  Combi outboards

  Combi outboards anders dan de naam doet vermoeden heeft Combi ook inboard, hybride, buitenboord motoren en pod motoren in het assortiment. Combi is gestart in 1979 als 1 van de eerste producenten van elektrische buitenboord motoren. De afgelopen jaren heeft Combi zijn assortiment behoorlijk uitgebreid en kun je daar terecht voor vele verschillende type elektrische aandrijvingen. Staat de aandrijving die u zoekt er niet bij, ze doen ook custom oplossingen. De combi motoren zijn duurzaam, hoog rendement en een volledig Nederlands product. De inboard range is er bijv. van 5kW tot 50kW luchtgekoelde en vloeistof gekoelde motoren. De buitenboordmotoren / Pod motoren van 1000W tot 3,5 kW. De hybride drive is er voorlopig alleen in een 6kW uitvoering. 

  Krautler elektrische aandrijvingen

  Krautler motoren worden in Oostenrijk ontwikkeld en geproduceerd. Krautler levert van inboard systemen, buitenboordmotoren, pod motoren, hybride set-ups tot stuurbare saildrives. In vermogens van 0,5kW tot wel 120kW. Krautler maakt al vanaf 1971 elektromotoren en vanaf de 80er jaren zijn daar de elektromotoren voor boten bijgekomen. De systemen worden compleet geleverd incl. regelaar, standaard gashendel en batterij monitor. Ook bij krautler zijn daar uitbreidingsmogelijkheden in zoals andere type gashendel van bijvoorbeeld RVS of een heel uitgebreid display. 

  Oceanvolt aandrijvingen voor zeilboot, sloep en meer

  Oceanvolt heeft 2 type elektrische binnenboord motoren welke in verschillende vermogen leverbaar zijn. De AX is er vanaf 3 tot 8 kW en de AXC is een modulair system van 10 t/m 40kW. Tevens heeft Oceanvolt 2 tal type elektrische saildrive aandrijvingen in het leveringsprogramma. De SD saildrive met klapschroef (6 t/m 15 kW) en de servo prop saildrive met pitch propeller ook van 6 t/m 15 kW. Voordeel van de Oceanvolt systemen is dat ze alle voorbereid zijn op regenereren wat met name voor de zeilboten een groot voordeel is. Alle systemen zijn ook nog eens 48 volt. De saildrive is een direct replacement van bijvoorbeeld een yanmar of volvo penta saildrive. 

  Vragen over één van deze aandrijvingen?

  Voor vragen over één van bovenstaande elektrische aandrijvingen neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het vinden van het meest passende systeem voor uw boot, sloep of schip.


  CONTACT