Torqeedo cruise elektrische buitenboordmotoren

Als vervanging van uw huidige 5 tot 25pk buitenboordmotor

 al vanaf 2005

toonaangevend in de markt

1.000+

Motoren van verkocht

3 types

2.0 (2kw) 4.0 (4kw) 10.0 (10kw)

Torqeedo cruise elektrische buitenboord motoren

Torqeedo cruise een schoon en stil alternatief voor benzinemotoren tot 25pk. Door het hoge koppel en de grote schroef heeft u altijd voldoende power om uw boot voort te stuwen. De volledig waterdichte (IP67) en stevige aluminium behuizing garandeert jarenlang vaarplezier. De borstelloze permanent magneet motoren in combinatie met de speciaal ontworpen schroef en hierdoor een hoog rendement zorgen ervoor dat u langer kan varen op één acculading. 

Torqeedo cruise = Krachtig, Robuust, waterdicht en efficient

Krachtige elektrische buitenboordmotoren

De Torqeedo cruise is er in 3 krachtige modellen. Torqeedo cruise 2.0 een 2kw elektrische buitenboordmotor welke vergelijkbaar is met een 5-6pk en geschikt voor boten tot 6mtr en een gewicht van 2000kg waterverplaatsing. De cruise 4.0 een 4kw motor vergelijkbaar met 8-10pk en geschikt voor boten tot 8mtr en 3000kg waterverplaatsing. (3,5mtr tot max 250kg planeren mogelijk) Als laatste de cruise 10.0 een zeer krachtige 10kw motor vergelijkbaar met 20-25pk geschikt voor boten tot 10mtr en 7500kg waterverplaatsing. (planeren mogelijk tot 5mtr en 400kg)  

Intelligent

Op de stuur- of gashendel ziet u continu de actuele informatie over de resterende vaartijd of afstand. Maar ook de GPS snelheid, het % van de accu en het gebruikte vermogen. Dit alles is mogelijk door de ingebouwde GPS ontvanger. 

Het geheel is eventueel uit te breiden met de Torq Trac app en dan heeft u alles op uw smartphone zelfs inclusief uw positie op de kaart.


Robuust en waterdicht

De Torqeedo cruise serie is waterdicht met een IP67 rating (stofdicht en onderdompelbaar tot 1mtr) De stevige aluminium behuizing beschermt alle delen optimaal. De laatste jaren is er veel gedaan aan corrosie bescherming en de motoren zijn nu ook goed te gebruiken in zout water.


T(iller) R(emote) versies leverbaar

De cruise modellen zijn er in Tiller versie en in Remote versie. Heeft u nu een stuurwiel in de boot waarmee u stuurt dan heeft u een Remote versie nodig. De Torqeedo modellen hebben een zelfde bevestiging voor remote sturen als de meeste gewone buitenboordmotoren. Stuurt u nu met de buitenboordmotor dan heeft u een Tiller versie nodig. Bij de remote modellen komt er een losse gashendel met geïntegreerd display bij. In de Tiller versie zit het display ingebouwd in de stuurknuppel. 

Welke motor heb ik nodig voor mijn boot?

Welke motor bij uw boot past hangt af van een aantal factoren. Gewicht en lengte van de boot. Realiseert u zich ook dat iedere boot weer anders is. Een slanke efficient varende boot vraagt bijvoorbeeld minder vermogen dan een vierkante bak. Ook licht aluminium / composite of een zware stalen boot. Maar ook het vaargebied is een belangrijke factor. Vaart u altijd op beschut water en kleine afstanden kan een kleinere motor worden toegepast dan wanneer u vaak op ruim water en langere afstanden wilt afleggen. Neem bij twijfel altijd even contact met ons op. 

Voor boten

Cruise 2.0 (5-6pk) tot 6mtr lengte en 2000kg

Cruise 4.0 (8-10pk) tot 8 meter lengte en 3500kg 

Cruise 10 (20-25pk) tot 10mtr lengte en 7500kg

Hoe lang kan ik varen?

Hoe lang u kunt varen hangt af van het gekozen accupakket. Daarom hebben we voor iedere Torqeedo Cruise motor drie soorten accupakketten samengesteld met globale indicatie van vaartijd.


  • Accupakket A: Vaartijd op economische snelheid +/- 4uur varen in beperkt vaargebied of dagtochten op lagere snelheid.
  • Accupakket B: Vaartijd op economische snelheid +/- 6uur varen langere vaartochten in grotere gebieden, op ruimer water, voldoende voor de meeste dagtochten.
  • Accupakket C: Vaartijd op economische snelheid +/- 8uur varen. Voldoende voor langere dagtochten of meerdere korte dagtochten zonder bijladen.

Torqeedo cruise 2.0 compleet accupakket


Torqeedo cruise 4.0 compleet accupakket


Torqeedo cruise 10.0 compleet accupakket

Overtuigd? Bestel vandaag nog.

arrow_drop_up arrow_drop_down