Haswing elektrische buitenboordmotoren

compact, licht en fluisterstil vaarplezier

Haswing elektrische buitenboordmotoren zijn er in spiegelmontage, boegmontage en afstandbediening. De vermogen variëren van 20lbs 120Watt tot maximaal 2500watt. De modellen zijn onderverdeelt in een reeks Osapian, Cayman (boegmotoren) en Protruar. De verschillende modellen kenmerken zich door gebruikersgemak en mogelijkheden. Daarbij is de prijsstelling ook nog eens prima. 

Haswing Osapian

De Haswing Osapian elektrische trolling motoren zijn er in 20, 30, 40 en 55lbs en zijn allen 12 volt. Nieuw is nu ook de 80lbs - 24 volt motor in het Osapian modellen gamma.  In de gashendel zit de bediening voor 5 - stappen vooruit en 3 - stappen achteruit ingebouwd.  De gashendel is inklapbaar en daardoor is de motor prima draagbaar en compact op te bergen, tevens is de gashendel telescopisch wat makkelijk is als je wat verder van de motor afzit. Bovenop de gashendel is een indicatie met 5-leds om te zien hoe vol de aangesloten accu nog is. De 20,30 en 40lbs worden geleverd met een 2-blads propeller en de 55 met een 3-blads propeller. De Osapian modellen zijn uitgerust met handmatige trim verstelling die tot wel 10-standen heeft. De schacht is van sterkt composiet materiaal gemaakt en is daardoor zeer sterk. De staartlengtes zijn als volgt te verkrijgen 20lbs - 760mm 30lbs - 760mm, 40lbs - 915mm, 55lbs (short) - 660mm, 55lbs - 915mm en de 80lbs - 960mm. De prijzen starten van net boven de € 100 tot € 386 voor losse motoren. Complete vaarsets lopen op tot wel € 1000,- incl de accu's en acculader of hoger wanneer er gekozen wordt voor een optie met lithium accu's.

Haswing Cayman

Haswing Cayman zijn de elektrische boegmotoren van Haswing. De boegmotoren hebben een voortstuwingspower van 55lbs en 80lbs. De motoren worden op de boeg van een visboot geplaatst en zorgen voor een prima manoeuvreerbaarheid op de visstek. De bediening geschiedt door middel van een draadloze afstandsbediening of een optioneel voetpedaal. In het geval van de 55lbs GPS kan het met een gratis app op je smartphone (helmsmann). Met de GPS versie en de app kunt u zelfs routes erin zetten die gevaren kunnen worden. De 55lbs modellen zijn uitgerust met een 12volt - 660 Watt motor en de 80lbs met een 24volt motor van 960 Watt. Net als op de Osapian modellen zit er bovenop de motor een aantal indicatie leds om de ladingstoestand van de accu af te kunnen lezen. De motoren zijn voorzien van een 3-blads propeller. De schacht is van sterk composiet materiaal. De motoren zijn in verschillende standen makkelijk te trimmen voor een zo goed mogelijke positie. De staartlengte van de 55lbs modellen is 1180mm en van de 80lbs - 1100mm. Prijzen varieren van € 349 t/m € 527 voor alleen de motoren tot wel € 1800,- voor complete pakketten inclusief accu's en lader. 

Haswing Protruar 

De Haswing Protruar is voorzien van een borstelloze traploos regelbare elektromotor. Deze modellenreeks bestaat uit de 1.0, 2.0, 3.0, 4.0, 4.0 (RS remote) en 5.0. Waarbij alleen de 1.0 een 12volt motor heeft en de 2.0 t/m de 5.0 voorzien zijn van een 24volt elektromotor. De motoren zijn zeer stil en onderhoudsvriendelijk door het ontbreken van koolborstels. Deze serie elektromotoren zijn ook geschikt als hoofdaandrijving voor uw sloep of bijboot en mag met recht een elektrische buitenboordmotor genoemd worden. Met de stuurknuppel bedien je de traploos regelbare snelheid. De stuurknuppel is tevens voorzien van een veiligheidsmagneetschakelaar / dodemanskoord, wanneer de magneet geen contact meer maakt valt de motor uit. De stuurknuppel is ook nog eens uitschuifbaar en 180 graden omhoog en naar beneden verstelbaar. Je kantelt de motor makkelijk in en uit het water en de staarthoogte is traploos instelbaar. Mocht er om 1 of andere reden toch de bodem geraakt worden zorgt de speciale blokkeer beveiliging dat de motor automatisch stop gezet wordt. Bovenop de motor is een indicatie door middel van LED hoe vol de accu nog is. Van de Protruar serie zijn er ook modellen verkrijgbaar welke als remote bedient kunnen worden. Heeft u een stuurstand in de boot dan kan deze motor daar op aangesloten worden. De 1.0 is vergelijkbaar met 1 pk de 2.0 met een 2 pk en zo door tot de 5.0 welke vergelijkbaar is met een 5pk - 160lbs. De staartlengtes variëren van 900mm voor de 1.0 tot 1000mm voor de 5.0. Prijzen vanaf net geen € 300 tot net geen € 1000 voor losse motoren en voor complete sets met accu en lader kan dit wel oplopen tot €3500,-

Voor meer informatie over de Haswing elektrische buitenboord motoren en de eventuele inbouw mogelijkheden voor uw boot, sloep of schip. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag zowel in onze werkplaats in Bolsward als op lokatie.


Contact opnemen