Oceanvolt elektrische en hybride aandrijvingen

Elektrische en hybride aandrijvingen

Of u nu rustig door een haven manoeuvreert of motorboot op dagen met weinig wind om uw eigen schijnbare wind te creëren, Oceanvolt elektrische aandrijvingen zullen uw vaarplezier verbeteren en uitbreiden.

Oceanvolt biedt hybride of elektrische systemen als een power & aandrijvings -optie in samenwerking met vele toonaangevende monohull botenbouwers - door continu nieuwe partners toe te voegen. We bieden ook hermotoriserings oplossingen voor het omschakelen van dieselmotoren naar elektrische aandrijving.

Oceanvolt-systemen zijn geschaald en geconfigureerd om maximale efficiëntie te bereiken rekening houdend met bootlengte, kiel en waterverplaatsing, evenals systeemgewicht en plaatsing in de boot.

Bereik, batterijcapaciteit, wordt uitgebreid door hydro-generatie tijdens zeilen boven 6kn.

Dit kan worden aangevuld met een draagbare AC-generator of een DC-generator (in grotere boten of voor lange afstanden).

Alle Oceanvolt-systemen zijn ontworpen om te werken op 48 volt voor veiligheid van de passagiers en gemak van reparatie. Oceanvolt-systemen zijn extreem onderhoudsarm en vereisen geen winterklaar maken (geen jaarlijkse motoronderhoud / opslagkosten).


Oceanvolt systeem voorbeeld:

Oceanvolt voorbeeld systeem elektrische aandrijving

Oceanvolt monohull installatie voorbeeld

De verschillende Oceanvolt elektrische aandrijfsystemen

Oceanvolt AX elektrische motor

AX motoren van Oceanvolt

De AX serie van Oceanvolt is geschikt voor zowel bestaande als nieuwe schroefas aandrijvingen. In vermogens van 3, 5 en 8 kw verkrijgbaar. Alle motoren in deze range zijn lucht gekoeld en hebben dus geen koelwater aansluiting nodig of iets dergelijks. Bij Oceanvolt hebben ze ervoor gekozen om de elektromotoren via een reductie de schroefas aan te drijven. Deze is voor alle modellen 2.46 : 1 wat een snelheid op de schroefas geeft van 975rpm. Alle motoren zijn 48 volt en makkelijk te installeren. 

AXC modulair elektrische aandrijving Oceanvolt

De nieuwe Oceanvolt AXC elektrische motoren zijn ontwikkelt om ook de grotere zwaardere boten zoals niet planerende motoren boten, commerciële vaartuigen en veerboten te kunnen voorzien van een elektrische aandrijving. 

De AXC serie is een modulair systeem en begint bij 10kW en iedere stap hoger komt er een motor bij en 10kW meer vermogen. Tot een maximum van 40kW op dit moment. De motor heeft een geïntegreerde regelaar en kan worden gemonteerd op dezelfde montage punten als bijvoorbeeld een Yanmar of een Volvo binnenboordmotor. 

Servo prop saildrive

De Servo prop saildrive van Oceanvolt is een saildrive met verstelbare schroef. De bladen kunnen wel meer dan 180 graden gedraaid worden. De stand van de bladen wordt automatisch bepaald door de software om zo ten aller tijde een zo efficient mogelijke stand te hebben. Zowel tijdens het gebruik als voortstuwing maar ook tijdens het gebruik van regeneratie. Ja deze aandrijving kan tijdens het zeilen de accu's weer laden. Wanneer je sneller dan 6 kn vaart laadt de saildrive de accu's weer op met zo'n 1000 watt en vaar je sneller dan gaat dit zelfs nog hoger worden. Bij 11-12 kn is het zelfs 3000 watt. De Servo prop is leverbaar in 10kW en 15kW en geschikt voor schepen tot zo'n 15 meter en maximaal gewicht van 12 ton. 
Saildrive van Oceanvolt direct replacement voor Volvo Penta of Yanmar saildrives

Saildrive SD

De saildrive van Oceanvolt is geschikt voor de klapschroef. De Saildrive serie is er in vermogens van 6kW, 8kW, 10kW en 15kW. De saildrives zijn zo ontworpen dat het een direct replacement is voor bijvoorbeeld een Yanmar of Volvo Penta saildrive. Is uw huidige saildrive aan vervanging toe kijk dan zeker ook eens naar deze volledig elektrisch versie. Het voordeel van deze saildrive is ook nog eens dat hij tijdens het zeilen de accu's weer kan laden. Het zogenoemde regenereren. De 2 kleinere 6 / 8 kW zijn luchtgekoeld en de groteren motoren zijn vloeistof gekoeld. De systemen worden compleet geleverd en zijn plug en play, werken op een veilige spanning van 48 volt en zijn naar verhouding ook nog eens lichtgewicht 42,5 kg voor de kleine en 65 kg voor de 15kW.

Oceanvolt Servo prop