18 november 2015 

Nieuwe producten Torqeedo

Torqeedo heeft gisteren (17-11-2015) op de METS in Amsterdam de nieuwe producten gepresenteerd. Er komt volgend jaar een 10Kw (20PK) elektrische buitenboord motor beschikbaar en tevens komen er nu vaste POD motoren. Eerst de 2Kw en 4Kw maar later ook een 10Kw versie.

Nieuwe Torqeedo Cruise 10.0 elektrische “buitenboord” motor

De Torqeedo cruise 10 zal in 2016 beschikbaar komen als elektrische buitenboordmotor en later in 2016 zal deze ook beschikbaar komen als vast POD motor. De 10kw versie is vergelijkbaar met een 20PK verbrandingsmotor. De 10KW is geschikt voor boten met een maximale waterverplaatsing tot 10ton. Ook deze Torqeedo elektrische motor is IP67 dus waterdicht en voorzien van een boordcomputer zoals gewoon bij de Torqeedo elektrische buitenboordmotoren.

Nieuwe productenTorqeedo cruise 10.0 10KW elektrische buitenboordmotor

Vaste POD motoren van Torqeedo

Vanaf 2016 zal Torqeedo de POD motoren gaan leveren in 2KW en in 4KW zoals hierboven te zien is zal hij laten in het jaar ook in een 10KW versie beschikbaar komen. In eerste instantie worden ze met een vaste schroef geleverd en later komt er ook een klapschroef bij wat natuurlijk uitermate geschikt is voor zeilboten.  De Torqeedo zijn zeer efficient, robuust, zeewaterbestendig zonder aanpassingen en voorzien van een ingebouwde GPS waarop snelheid actieradius en verbruik makkelijk is af te lezen. Ook een belangrijk punt ze zijn prijstechnisch een stuk interessanter dan zijn tegenhangers in het bestaande aanbod van leveranciers.

Torqeedo elektrische POD motor

Deep Blue 40 Saildrive

Ook nieuw voor 2016 een 40pk saildrive versie van het Torqeedo deep blue systeem. Dit systeem kan in een kleine ruimte worden ingebouwd, past op de meeste standaard saildrive flensen en weegt slechts 86kg. Is voorzien van een klapschroef dus uitermate geschikt voor de wat grotere zeilboten. Torqeedo Deep Blue is een zeer veilig hoog voltage systeem (345Volt) wat in principe plug en play in te bouwen is. Het hele systeem kan ook als hybride geleverd worden en volledig geïntegreerd worden in het huidige elektrische boordnetwerk.

Torqeedo Deep blue 40 saildrive

 

 

Nieuwe producten Torqeedo op de METS

Al met al een hoop nieuwe producten van Torqeedo op de METS van 2015.  Dit beloofd heel wat voor het komende jaar voor de boten die elektrisch aangedreven dienen te gaan worden. Torqeedo beloofd dat ze prijstechnisch zeer gunstig gaan zijn ten opzichte van de concurrentie, we gaan het in de gaten houden en zo snel er nieuws is gaan we u weer op de hoogte brengen.

Elektrische buitenboordmotor set

Van de Torqeedo cruise modellen 2.0 / 4.0 welke er in tiller versie en remote versie zijn hebben wij een aantal elektrische buitenboordmotor sets samengesteld. Dit zijn complete sets inclusief motor, accu, acculader standaard kabel set hoofdschakelaar en zekering. Bekijk dit overzicht op de elektrische buitenboordmotor set pagina.

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen