15 januari 2024 

Toekomst van Mercury Buitenboordmotoren met de Nieuwe elektrische Avator 75E en 110E

In de wereld van verbrandings buitenboordmotoren heeft Mercury altijd gestreefd naar innovatie en prestaties. De nieuwste toevoegingen aan hun nu al indrukwekkende elektrische lineup, de Mercury Avator 75E en 110E, beloven een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over krachtige, elektrische buitenboordmotoren. Deze geavanceerde modellen combineren de nieuwste technologieën met duurzaamheid en efficiëntie, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor zowel professionele vissers als recreatieve watersporters.

Elektrische kracht van Mercury

Een van de meest opvallende kenmerken van de Avator 75E en 110E is de overstap naar elektrische aandrijving. Mercury heeft zich ingespannen om de grenzen van elektrische technologie te verleggen en levert met trots buitenboordmotoren die net zo krachtig zijn als hun traditionele brandstofmotoren. De 75E en 110E bieden een indrukwekkend vermogen, zonder concessies te doen aan de prestaties.

De 75e heeft een vermogen van 7,5kW (7500W) en de 110e produceert een vermogen van 11kW (11000W). Prijzen en meer details worden bekendgemaakt bij de productlancering medio 2024.

Avator 75e en 110e van Mercury

Geavanceerde Technologieën in de nieuw Avator

De Mercury Avator 75E en 110E zijn uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën die de algehele prestaties verbeteren. Intelligent energiebeheer optimaliseert het stroomverbruik, waardoor een langere levensduur van de batterij mogelijk is. Daarnaast zorgen geavanceerde regelsystemen voor soepele acceleratie en responsieve besturing, wat resulteert in een indrukwekkende algehele vaarervaring.

Batterijtechnologie van Mercury

Een cruciaal aspect van elektrische buitenboordmotoren is de batterijtechnologie, en Mercury heeft hierin niet teleurgesteld. De Avator-modellen maken gebruik van geavanceerde lithium-ion batterijen die niet alleen krachtig zijn, maar ook snel oplaadbaar. Dit betekent minder tijd aan de wal en meer tijd op het water, wat van cruciaal belang is voor degenen die afhankelijk zijn van betrouwbare prestaties tijdens hun avonturen.

Mercury Avator 75e 110eVeelzijdigheid en Aanpasbaarheid

Of je nu een fervent sportvisser bent of gewoon geniet van ontspannen tochten op het water, de Avator 75E en 110E bieden veelzijdige prestaties die aan verschillende behoeften voldoen. De motoren zijn ontworpen met het oog op aanpasbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor diverse vaartuigen, van kleine boten tot middelgrote jachten. Deze veelzijdigheid maakt de Avator-serie aantrekkelijk voor een breed scala aan watersportliefhebbers.

De Mercury Avator 75E en 110E kunnen worden toegepast in verschillende situaties, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Hier zijn enkele toepassingen waarvoor deze geavanceerde elektrische buitenboordmotoren uitstekend geschikt zijn:

1. Recreatief Varen:

De Avator 75E en 110E zijn perfect voor recreatieve vaartochten op meren, rivieren en kustwateren. Hun stille werking en emissievrije aandrijving zorgen voor een rustige en milieuvriendelijke ervaring, waardoor gebruikers volop kunnen genieten van de schoonheid van de natuur zonder deze te verstoren.

2. Sportvissen:

Voor sportvissers bieden de Avator-modellen de kracht en betrouwbaarheid die nodig zijn voor een succesvolle viservaring. De snelle acceleratie en responsieve besturing maken het gemakkelijk om naar de beste visplekken te manoeuvreren, terwijl de stille werking niet interfereert met de gevoelige visomgeving.

3. Watersport:

Of het nu gaat om waterskiën, wakeboarden of andere watersportactiviteiten, de Avator 75E en 110E leveren voldoende kracht om de spanning van diverse watersporten te ervaren. De soepele acceleratie en wendbaarheid maken ze ideaal voor recreatieve en competitieve watersporten.

4. Milieugevoelige Gebieden:

Vanwege hun emissievrije werking zijn de Avator-buitenboordmotoren geschikt voor gebruik in milieugevoelige gebieden, zoals beschermde waterreservaten en natuurgebieden. Ze voldoen aan strikte emissienormen en dragen bij aan het behoud van delicate ecosystemen.

5. Kleine Boten en Sloepen:

De compacte en aanpasbare aard van de Avator 75E maakt hem geschikt voor kleinere boten en sloepen. Of je nu een dagtocht maakt of gewoon geniet van een rustige cruise, deze motor biedt betrouwbare prestaties zonder de overlast van traditionele brandstofmotoren.

Conclusie:

De Mercury Avator 75E en 110E passen perfect bij een breed scala aan toepassingen, van recreatief varen tot professioneel gebruik in milieugevoelige gebieden. Hun geavanceerde technologie, duurzaamheid en aanpasbaarheid maken ze tot een veelbelovende keuze voor iedereen die op zoek is naar innovatieve, elektrische buitenboordmotoren. Wat je passie op het water ook is, de Avator-serie biedt een moderne en verantwoorde manier om ervan te genieten.


Mercury Avator Line up elektrische buitenboordmotoren

Opmerking: afbeeldingen zijn eigendom van Mercury een a Brunswick company.

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen