10 januari 2024 

Torqeedo komt met nieuwe travel elektrische buitenboordmotoren

Torqeedo een grote speler op het gebied van elektrische aandrijvingen heeft voor modeljaar 2024 zijn Travel elektrische buitenboordmotoren range volledig vernieuwd. De Torqeedo travel serie stond al bekend als lichtgewicht, krachtig, efficient, eenvoudige bediening maar is nu nog beter geworden.

De compleet vernieuwde Torqeedo Travel motoren

De vernieuwde travel motoren komen er in 2 vermogensklassen en 2 accucapaciteiten. Vermogens van 1600 Watt en 1100 Watt en accu capaciteit van 1080 Wh of 1425 Wh. Ook het display is volledig vernieuwd en komt nu met een ingebouwd Torqlink display. Helder kleurendisplay met snelheid, vermogen en range, accu laad status maar ook met bluetooth en wifi om connectie te maken met Torqview app op telefoon of tablet. De motor is nu Click & play, geen kabels meer om aan te sluiten. Er is nu ook een remote versie welke met een stuurwiel te besturen is.


Alle functies van de nieuwe Torqeedo travel op een rijtje

 • Lichtgewicht ( 20,2 kg Travel S en 22,2 kg Travel XP s )
 • Altijd up-to-date informatie en firmware updates via TorqView app.
 • Eenvoudig in gebruik. Kantel blokkering, inklapbare stuurhendel, ergonomische handvaten, kantelstand tot 90 graden.
 • Efficiëntie, hoge propellor efficiëntie en hydrodynamisch ontwerp van pylon ( staartstuk )
 • Sneller laden mogelijk tot 180W ( 230V )
 • Click & Play geen kabels meer aansluiten
 • Sturen gaat eenvoudig en is in te stellen in 3 standen. vast, max 60 graden of 180 graden
 • Diefstalbeveiliging motor en accu kunnen vergrendeld worden met kabel
 • Verstelbare stuurfrictie op hendel en bracket
 • Robuuster ontwerp met vervangbare skeg
 • Standaard geleverd met meerdere anodes

Het Torqlink display van de vernieuwde Torqeedo travel

Een verlicht kleurendisplay wat overzichtelijk en helder is zowel bij dag als nacht. Waarbij ook de eigen voorkeuren makkelijk zijn in te stellen. Nauwkeurige snelheid over de grond op basis van GPS. Realtime vermogen en dynamische range met zowel resterende afstand en tijd. Accu en laadstatus met resterende accucapaciteit. Bluetooth & Wifi voor connectie met de Torqview app.

De Torqview app beschikbaar op telefoon of tablet verbind via wifi of Bluetooth met de motor. In de app zijn verschillende displays en mogelijkheden:

 • Dashboard met snelheid, verbruik, range, gps lokatie op kaart, laadstatus en meer.
 • Opnemen en delen van routes, vaartijd, snelheid en afstand zowel per trip als totaal.
 • Service, zoals handleiding, zelfhulptips bij storingen, onderhoudsmeldingen, contact onderhoudspartner
 • Controle en inzicht van lokatie, laadstatus en geofenching mits verbonden met BT of Wifi.
 • Altijd up-to-date door de firmware updates voor hoofdcomponenten die zelf uit te voeren zijn.

Hier komen later nog een aantal functionaliteiten bij zoals: Desktop view, diagnose functie voor de dealer, fleetownership, remote assistance en meer.

Wat zit er onder de motorkap van de nieuwe Travel

2 versies van de accu, 44V nominaal 1.425 Wh, 12s6p @ 5,5 Ah cellen (21700, NMC) en een 1.080 Wh, 12s5p @ 5,0 Ah cellen (21700, NMC). Ontwerp BMS en software door Torqeedo
BMS PCB bevat oplaadcircuit tot 200W, geschikt voor diverse DC-bronnen bv.direct aansluiten zonnepanelen. BMS PCB bevat TorqLink Master
Verlicht kleurendisplay (versie TorqLink gashendel) Tiller elektronica biedt Bluetooth en WiFi interface voor verbinding met app

Vermogensaansturing met omvormer 2 vermogensvarianten 1.600 W, lang motorhuis 1.100 W, kort motorhuis. Direct drive, geen gearbox. Met de software kan elke micro-controler geupdate worden d.m.v. App interface, Nieuwe architectuur, 100% TorqLink.

De Travel familie bestaat vanaf januari 2024 uit 5 motoren met een vermogensrange van 900 tot 1600 Watt. De nieuwe line-up bestaat uit:

Torqeedo travel XP● Travel903(900W)
● Travel(1100W)
● TravelUltralight(1100W)
● TravelXP(1600W)
● TravelXPR(1600Wafstandsbediening)

Alle modellen, met uitzondering van de Travel Ultralight, zijn verkrijgbaar in een kortstaart- en langstaart uitvoering.

De Travel XP is de enige 1600 Watt motor in de markt met een geïntegreerde accu. De mogelijke toepassingen van deze motor zijn enorm breed, bijvoorbeeld op een daysailer of open motorboot en evengoed op een compacte sloep. Deze accu kun je makkelijk thuis opladen , en zo nodig onderweg wisselen voor een volle accu. Ideaal als er geen walstroom is bij de ligplaats.

De Travel XP is de enige 1600 Watt motor in de markt met een geïntegreerde accu. De mogelijke toepassingen van deze motor zijn enorm breed, bijvoorbeeld op een daysailer of open motorboot en evengoed op een compacte sloep. Deze accu kun je makkelijk thuis opladen , en zo nodig onderweg wisselen voor een volle accu. Ideaal als er geen walstroom is bij de ligplaats.

Binnen het nieuwe Travel gamma wordt gewerkt met packages. Dit is een pakket van een Travel motor met een accu. Er zijn 2 nieuwe lithium accu’s beschikbaar met een capaciteit van respectievelijk 1080 en 1425 Wh. De Travel 903 werkt met de bestaande Travel 915 Wh lithium accu.

Afhankelijk van de gewenst range kiest de gebruiker voor:

 • Essential Package(Travel 1100W met 1080 Wh accu)
 • Range Package(Travel 1100W met 1425 Wh accu)
 • Power Package(Travel XP 1600W met 1425 Wh accu)
 • Adventure Package (TravelUltralight 1100 W met 1080 Wh UL accu)

Vergroot je bereik en geniet van de onafhankelijkheid van walstroom in de haven door de accu op te laden met zonnestroom tijdens een mooie dag op het water. ▪ Zonnepaneel rechtstreeks aansluiten op de accu ▪ Maximale laadstroom tot 200W ▪ Solar laadkabels verkrijgbaar als accessoire met MC4-connector voor Travel, Travel XP en Travel 903 ▪ Opladen met zonne-energie mogelijk tijdens het varen.

Prijzen starten bij € 1485 voor alleen een motor zonder accu. Minst dure optie inclusief een accu € 2245 voor een 900 watt motor en 915Wh accu.

Download hier de complete Torqeedo travel prijslijst ( eind 2023 )

Hier kunt u ook alle informatie van nieuw Torqeedo travel nog even beknopt downloaden en alle mogelijkheden in 1 overzicht.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen en dan leggen wij het graag allemaal uit.


Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen