Complete elektrische buitenboordmotor set

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste motor voor uw boot en welke accu moet ik daar dan bij kiezen. Dat hebben wij voor u wat makkelijker gemaakt. Zodat de keuze makkelijker word en het is er altijd 1 met een uitgebalanceerd combinatie.

  • Vaarklare complete sets
  • Uitgebalanceerde set
  • Set is inclusief elektrische motor, accu, kabels en acculaders
  • Jarenlang elektrisch vaarplezier

Voor verschillende type boten en wensen hebben wij een aantal sets samengesteld met Torqeedo elektrische buitenboordmotoren inclusief accupakket, acculader, hoofdstroomschakelaar en standaardkabelset met zekering. De elektrische buitenboord motor sets zijn geschikt voor sloepen, zeilboten en kleine kruisers.

Neem contact op voor meer info over een elektrische buitenboord motor set

Bel ons op 0517851224 b.g.g. 0620034406 of gebruik ons contact formulier op de contact pagina. Via de verschillende social media kanalen kan het natuurlijk ook.


Uitrekenen vermogen

Voor het uitrekenen van het benodigde vermogen gebruikt u natuurlijk onze gratis rekentool.

Het accupakket kiezen

Met de door ons bepaalde accupakket is al rekening gehouden met het peukert effect de maximale ontlading van het type accu. Dus als u in de berekening hiernaast een 3,5kWh accu benodigd bent kunt u in de lijsten verder op de pagina gewoon kijken naar een 3,5kWh accupakket.

Dan komt er nog de keuze tussen het soort accu. Een open natte lood accu eigenlijk de traditionele accu, een AGM accu of een Lithium accu. 1 en ander hangt weer af van het soort en type boot en het gebruik van de boot.

Voor een zeilboot adviseren we altijd voor AGM of lithium te kiezen, natte loodaccu's kunnen er niet goed tegen om lang schuin te staan. Wanneer het gewicht een rol speelt dan is Lithium de keuze. Wanneer gewicht geen rol speelt neem voor een zeilboot dan de AGM accu.

Voor een motorboot kunnen alle 3 de types, wanneer u onderhoudsvrij wil dan kiest u voor de AGM of lithium of wanneer de accu's binnen staan kiest u ook voor AGM of lithium. Wanneer de accu's in een grote open ruimte staan met voldoende ventilatie en u het niet erg vind om de accu's regelmatig bij te vullen kies dan voor de open lood accu.

Makkelijk uitrekenen welk accupakket.

Aan de hand van onderstaande tabel kunt u makkelijk uitrekenen welk accupakket u nodig heeft bij een bepaalde gewenste vaartijd. (let op is niet in te vullen is een plaatje)

U neemt de gewenste vaartijd bijv. 6uur het benodige vermogen voor uw boot is 0,9kW dan is de benodigde capaciteit van uw accupakket 5,4kWh.

Accupakket bij elektrische buitenboordmotor set


Elektrische buitenboordmotor sets

Onderstaande elektrische buitenboordmotor sets zijn leverbaar in stuurhendel bediening (tiller), afstandsbediening (remote) in zowel kort als lang staart maar ook als POD motor leverbaar. Sluiten onderstaande sets niet aan op uw wensen of wenst u toch liever wat meer informatie u kunt ten aller tijden contact met ons opnemen voor advies.

  • Torqeedo motoren zijn efficiĆ«nte motoren het verbruik op economische rompsnelheid is daardoor lager dan bij vergelijkbare elektrische buitenboordmotoren.
  • Sneller varen kost relatief veel vermogen extra en dus een hoger verbruik. Omgekeerd wanneer u langzamer vaart zult u besparen en dus langer kunnen varen
  • In de berekening van de elektrische buitenboordmotor sets zijn we uitgegaan van aluminium of polyester boten.
  • Ook rompvorm en niet geheel onbelangrijk de weersinvloeden spelen ook een belangrijke rol in vaartijd.

Wij hebben de webshop in de winter van 2018 over gedaan aan Faber elektro service. Neem voor meer contact op met Faber of kijk in de webshop: Elektrischvaren-accu.nl