15 januari 2024 

ePropulsion nieuwe X-serie elektrische buitenboordmotoren

ePropulsion heeft in 2023 zijn nieuwe X-serie elektrische buitenboordmotoren geïntroduceerd. De X-serie kenmerkt zich door een compact en volledig geïntegreerd ontwerp, een elektrisch stuursysteem, geavanceerde vaar-ondersteuningsfuncties en connectiviteitsdiensten. Het modulaire ontwerp vereenvoudigt niet alleen de installatie, maar maakt ook naadloze integratie mogelijk met hernieuwbare energiebronnen. De X-serie motoren zijn leverbaar als 12, 20 of 40 kW motor.

ePropulsion X-serie compact en volledig geïntegreerd ruimtebesparend ontwerp

ePropulsion x-serie open gewerktDe smalle motor en bevestiging, zonder externe stuurinrichting, maximaliseert de waardevolle ruimte op het achterschip. Meer ruimte om aan boord te komen, te gaan zwemmen en andere materialen. De elektrische besturing, trim-/kantelbekrachtiging, ECU (elektrische regeleenheid) en motorcontroller zijn allemaal in één eenheid geïntegreerd. Wat een unieke feature is voor een elektrische buitenboordmotoren van dit formaat en vermogen.

Geïntegreerde elektrische besturing, de elektrische besturing van de X-serie elimineert de noodzaak van hydraulica, waardoor installatie en onderhoud eenvoudiger worden. Het fungeert ook als een toegangspoort tot onze geavanceerde vaar-ondersteuningssystemen, met verbeterde veiligheids- en controlefuncties die de ervaring van het varen revolutionair veranderen.

Geïntegreerde elektrische besturing maakt geautomatiseerde functies mogelijk, zoals "Position Hold", "Heading Hold" en "360 Motions" voor extra veiligheid en eenvoudige controle. Er komen nog meer functies in de toekomst.

Gemaakt om lang mee te gaan, waterdicht IP67, veilig en betrouwbaar 96V elektrisch platform dat voldoet aan de IEC-normen. Minimale levensduur van 5.000 uur (onder experimentele omstandigheden.

Ultra-Lage Geluidsniveaus, Trillingen en Ruwheid. Bij hun maximale geluidsniveau van 73 dBA zijn de buitenboordmotoren van de X-serie stiller dan de meeste kantoren! Dit wordt bereikt door geavanceerde dempingstechnologie en frequentieresonantie-isolatie, wat betekent dat je meer van het water kunt genieten zonder naar elkaar te hoeven schreeuwen of het wild af te schrikken.

De motor is volledig compatibel met bestaande accessoires van ePropulsion, waaronder de Smart Throttle, Digital Helm, Smart Display, Propellers, G102-100 Battery, Battery Charger, Solar Charger Controller, MPPT en DC-DC.

ePropulsion G102-100 AccuePropulsion accu voor de X-serie

De ePropulsion X12 maakt gebruik van de G102-100 batterij, die een capaciteit heeft van 10240 Wh. Deze batterij is ontworpen om een betrouwbare en efficiënte stroomvoorziening te bieden voor de buitenboordmotor, waardoor het mogelijk is om optimale prestaties te leveren tijdens vaartochten. De hoge capaciteit van de G102-100 batterij draagt bij aan de indrukwekkende prestaties en het bereik van de X12, wat een langere vaartijd mogelijk maakt tussen oplaadbeurten.

Connectiviteit ePropulsion X-serie

ePropulsion x-series smart system architecture essaEen nieuwe eigenschap van de X Serie is de integratie van connectiviteit en slimme technologie. Via een gebruiksvriendelijke app kunnen gebruikers de status van hun motor in realtime volgen, de batterijduur beheren en zelfs systeemupdates uitvoeren. Deze connectiviteit geeft ze niet alleen meer controle over hun vaartuig, maar ook de mogelijkheid om de prestaties van de motor te optimaliseren.

eSSA maakt het opzetten van een X Series-systeem eenvoudig en zonder zorgen. De modulaire architectuur ondersteunt een eenvoudige en veilige verbinding van meerdere componenten en maakt integratie met hernieuwbare energiebronnen mogelijk, wat de duurzaamheid van uw vaarervaring verbetert.


Specificaties ePropulsion X12 - X20 - X40

MotortypeBuitenboordmotor
Input vermogen12 kW | 20 kW | 40 kW
Voltage96V
Gewicht in Kg48 (S) / 50 (L) | 79 (S) / 81 (L) | 104 (L) 106 (XL)
Staartlengte kortstaart in cm38.1 cm | 50,8 cm | 50,8 cm
Staartlengte langstaart in cm50.8 cm | 63,5 cm | 63,5 cm
BedieningStuurwiel met elektrisch sturen. Geen stuurkabel nodig
TiltElektrisch
TrimElektrisch
Onboard computer
Traploze versnelling
KoelingNatuurlijke koeling
PropellerHighspeed / High Torque
Dubbele motorJa, mogelijk
Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen