18 december 2022 

ePropulsion komt met nieuwe lijn elektrische inboard motoren

ePropulsion heeft op de Mets 2022 in Amsterdam zijn nieuwe lijn elektrische inboard motoren geïntroduceerd. Ze noemen het de I-series elektrische binnenboord motor. Compact, stil, efficient en hydrogeneratie mogelijk zijn een aantal kernmerken van de nieuwe lijn.

Compacte elektrische binnenboordmotor en alles geïntegreerd in het frame

epropulsion-inboard-motor

Ondanks het compacte ontwerp heeft ePropulsion alle hoofdcomponenten in het frame weten te verwerken. De motor, motorcontroller, gearbox, koelsysteem en besturingseenheid. Hierdoor neemt de motor zo'n 60% minder ruimte in dan een conventionele verbrandingsmotor. Daarbij ook nog eens zo'n 65% minder gewicht maar ook nog eens 30% lichter dan vergelijkbare elektromotoren van dezelfde vermogens.

Doordat alles in het frame is geïntegreerd is de installatie makkelijk en plug en play. Groot voordeel is dat er weinig tot geen onderhoud nodig is aan de elektromotoren. Wat een groot voordeel is ten op zicht van een traditionele verbrandingsmotor.

Nieuwe generatie gashendels van ePropulsion

epropulsion-gashendel-voor-elektrische-inboord-motoren

Bij de nieuwe elektrische binnenboordmotoren heeft ePropulsion ook een nieuwe gashendel en 5 inch display ontworpen. Dit geeft een ultieme gebruikerservaring bij het besturen en uitlezen van het systeem. De gashendel komt er in 3 montage posities, waardoor een flexibele installatie mogelijk is. Voor iedere boot is er wel een montage positie.

  • Top- of zijmontage
  • Enkel of dubbel
  • Bakboord of stuurboord

ePropulsion en boot IoT (Internet of Things )

ePropulsion connect service op basis van IoT geeft een grote toegevoegde waarde voor booteigenaren en vlootbeheerders. Door de connect service kunnen ze veilig en betrouwbaar met de boot communiceren en zo alle data van de boot via de cloud bijhouden en opvragen. Hier zijn geen extra accessoires voor nodig.

epropulsion-internet-of-things-


Technische gegevens I-Serie ePropulsion elektrische binnenboord motoren

technische-gegevens-i-serie-epropulsion-binnenboord-motoren


Nieuwe 96 volt 10kW (LiFePO4) G102-100 batterij voor de binnenboord motor

Speciaal voor de nieuwe I-serie elektrische binnenboordmotoren heeft ePropulsion de G102-100 batterij ontwikkeld. Deze batterij is gebouwd met maximale veiligheid in het achterhoofd. Hiervoor is een zeer intelligent batterij management systeem ontwikkeld en er wordt gebruik gemaakt van veilige LFP (Lithium Ijzer fosfaat). Deze batterijen hebben 3x hogere energiedichtheid en 70% minder gewicht dan een loodbatterij. Lange levensduur minimaal 3000 cycles bij 80 DoD. De batterijen zijn makkelijk te installeren en volledig geïntegreerd met het hele systeem. Waterdicht IP67, 1 C snel laden mogelijk en volledig CE gecertificeerd.

epropulsion-battery-voor-elektrische-binnenboordmotoren

De motoren zullen leverbaar worden in NL omstreeks April 2023. Meer weten over de producten van ePropulsion neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen