06 oktober 2022 

ePropulsion introduceert nieuwe 10kW pod motor in Southampton

ePropulsion heeft tijdens Southampton international bootshow zijn nieuwe 10Kw pod motor geïntroduceerd. ePropulsion bekend van zijn kleinere elektrische buitenboordmotoren van 1 tot 6kW en pod motoren van 1 tot 6 kW komt nu dus ook met een 10kW podmotor.

De 10kW pod motor is speciaal ontwikkeld om gemiddelde jachten tot zo'n 10 ton moeiteloos te kunnen voortstuwen. De motor draait maximaal 1500 toeren en met zijn duurzame 3 blads 13x11,3 aluminium propellor produceert hij een stuwkracht die te vergelijken is met een 30pk verbrandingsmotor.

ePropulsion 10kW pod lichtgewicht motor

De compacte en lichtgewichte motor weegt slechts 39kg. Hierdoor wordt er veel ruimte en gewicht bespaart t.o.v. een vergelijkbare dieselmotor. De motor hangt onderwater, daardoor is de ruimte van de oude diesel beschikbaar voor het plaatsen van accu's en regeltechniek.

De 10kW pod komt beschikbaar met een enkele of dubbele bediening, zal een mogelijkheid tot afstandsbediening krijgen en zelfs een dockingmodus. Het 4,7" display (touchscreen) zal snelheid, vermogen en batterijgegevens weergeven. Dit systeem kan ook geïntegreerd worden in het NMEA netwerk met het nieuwe IoT protocol van ePropulsion.

ePropulsion boating IoT

ePropulsion heeft een nieuwe boating IoT ontwikkeld wat de scheepseigenaren de mogelijkheid geeft om de meeste parameters te bewaken en beheren. Realtime uitlezen van snelheid, vermogen, track en veiligheidsalarmen. Maakt dit heel geschikt voor commerciële toepassingen.

Heel veel technische details zijn nog niet vrijgegeven ook de batterij opties niet. Zo snel als er meer bekend wordt zullen wij hierover berichten.

epropulsion-10kw-pod-motor

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen