02 januari 2020 

Water world komt met nieuw display en gashendel voor hun elektrische aandrijvingen in 2020

De ontwikkelingen bij Water World staan niet stil. Nadat ze een enquete hebben laten doen onder de gebruikers van Water World systemen en uit eigen wensen kwamen een aantal verbeterpunten naar voren voor hun reeds bestaande elektrische aandrijvingen. Om het elektrisch varen met de systemen een nog beter gevoel te geven en de servicebaarheid naar installateurs te vergroten komt er een uitgebreider display, kleinere gashendel, beter contactslot en verbeterde reactie snelheid van voor naar achteruit. Per direct heeft de motorregelaar een software update gekregen waarin de reactiesnelheid vooruit naar achteruit aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast komen er in het voorjaar van 2020 nog de volgende verbeteringen bij;

Het nieuwe display van Water World

Nieuw display water world elektrische aandrijvingHet huidige display van Water World is een aangepast schermpje van Simarine. Hierbij zijn ze tegen een aantal beperkingen aangelopen die ze wel zichtbaar wilde hebben maar dit lastig op het display konden krijgen. Nu is er gekozen om een scherm volledig in huis te ontwikkelen en deze ook te laten communiceren met de regelaar van de elektromotor. Nu zal ook het toerental en dergelijke zichtbaar worden op het scherm. Maar wat ook een goede stap voorwaarts is zijn de foutcodes welke uit te lezen zullen zijn op het display en niet meer met een led lampje op de regelaar. Mocht er een keer onverhoopt wat met het systeem zijn maakt dit het hulp op afstand geven ook een stuk makkelijker.

Wat zal er allemaal op het nieuwe scherm zichtbaar zijn:
– verbruik in kiloWatt
– resterende accupercentage
– vaarrichting van de boot
– resterende vaartijd in uren
– toeren van de motor
– voltage en ampères
– en eventuele foutmeldingen
Bijkomend voordeel van dit nieuwe scherm, slechts 1 kabel van motorregelaar naar scherm en joystick, welke de inbouw nog eenvoudiger maakt.

Nieuw contactslot

Er is ook gekozen voor een nieuw contact slot. Het oude was niet erg robuust, ook een punt van aandacht was waterdichtheid. Het nieuwe contactslot is waterdicht en een stuk robuuster geeft Water World aan. Elektra en water gaan nou eenmaal niet zo goed samen.

Nieuwe gashendel Water World elektrische aandrijvingNieuwe gashendel water world elektrisch varen

een nieuwe subtiele joystick, elektronisch geregeld voor een snellere communicatie met de motorregelaar, maar de Vetus hendel blijft voorlopig nog beschikbaar.

Na update ook geschikt voor 42 volt lithium accu’s

Na de update zullen de motoren en regelaars ook geschikt zijn voor 42 Volt lithium accu’s, zoals de Torqeedo Power 48-5000 accu, een zeer compacte 5 kWh accu met slechts 37 kg. aan gewicht.

Nieuw display en gashendel ook nieuwe prijzen Water World voor 2020

Met de verbetering zal de prijs van de systemen ook iets gaan stijgen. De prijs, consumenten verkoop inclusief BTW voor de nieuwe Water World elektrische aandrijvingen zal zijn:
– WaterWorld 4.0 i  – € 4.195 – Geschikt voor boten tot +/- 6mtr en 3.000kg vergelijkbaar met 8pk
– WaterWorld 7.5 i  – € 5.595 – Geschikt voor boten tot +/- 8mtr en 5.000kg vergelijkbaar met 15pk
– WaterWorld 10.0 i  – € 6.095 – Geschikt voor boten tot +/- 20mtr en 10.000kg vergelijkbaar met 20pk

De geupdate systemen zullen leverbaar zijn vanaf april 2020. Wenst u meer informatie over de Water World elektrische aandrijvingen voor stil elektrisch varen neem dan gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen