10 oktober 2017 

Volledig elektrisch varen in de luxe Hinckley Dasher

Met de nieuwste Dasher brengt Hinckley een volledig elektrische versie van zijn populaire Picnic Boat op de markt. Het luxe jacht vaart 60 kilometer op een dubbele BMW i3 accu en is gebouwd volgens de meest innovatieve technologie. Functie en schoonheid versterken elkaar in een prachtige boot die gemaakt is voor elektrische aandrijving!

Hinckley Dasher elektrisch jacht

‘s Werelds eerste volledig elektrische jacht

Hinckley is geen nieuweling op het gebied van innovatief ontwerp. De botenbouwer uit Maine (New England) begon in 1928 met het maken en onderhouden van vissersboten. In de jaren negentig werd Hinckley’s Picnic Boat wereldberoemd. Het baanbrekende ontwerp bood een meer elegante en high-tech manier van varen. De nieuwste Dasher is het laatste toonbeeld van Hinckley’s vakmanschap en innovatie. In 2015 werd hier de basis voor gelegd. Tijdens een sessie met een aantal prominente ingenieurs en ontwerpers werd te volgen koers vastgelegd. Die was al snel duidelijk. Met elektrisch varen als de toekomst zou een bijbehorende boot de ultieme vaarervaring moeten uitdragen. Een luxe jacht waarin zowel kapitein als passagiers optimaal kunnen genieten van het samenzijn en de natuur. Zonder storende geluiden, in een comfortabele en open ruimte. Met dit als uitgangspunt werkte Hinckley aan de verwezenlijking van ‘s werelds eerste volledig elektrische jacht.

Hinckley Dasher elektrisch jacht 3

Design en functie versterken elkaar

De Dasher kreeg hetzelfde elegante design als Hinckley’s iconische Picnic Boat en de Bermuda 40 zeilboot. Toch stond moderne technologie centraal in het ontwerp van Michael Peters. Het design is niet alleen oogstrelend mooi, maar draagt ook wezenlijk bij aan de prestaties van de boot. Hierdoor is het gelukt een ultralichte boot te bouwen. Met een gewicht van nog geen 2500 kilo is de 8,5 meter lange Dasher dan ook Hinckley’s lichtste boot ooit. Een 3D-printer maakte het mogelijk om de meest complexe onderdelen met minimaal gewicht te maken. En met een handgeschilderd epoxy composiet werd een lichtgewicht versie van Hinckley’s kenmerkende teaklook gecreëerd. Niet te onderscheiden van echt teak, maar slechts een fractie van het gewicht (en geheel onderhoudsvrij). Zo is over ieder detail, elke lijn zorgvuldig nagedacht.

Hinckley Dasher dashboard

Volledig elektrisch varen op BMW i3 accu’s

De elektrische aandrijving van de Dasher bestaat uit een dubbele BMW i3 accu en dubbele elektrische motor van 80 pk. Hiermee bereikt de boot een topsnelheid van 40 km per uur. Op cruisesnelheid (16 km per uur) is een volle accu voldoende om 60 kilometer te kunnen varen. De Dasher is volledig elektrisch. Varen op diesel of benzine ter ondersteuning is dus geen optie. Op het strak vormgegeven dashboard houd je het resterend vermogen precies in de gaten. Een transparante ring op een 3D kaart laat exact zien wat je actieradius is bij de huidige vaarsnelheid en belasting. Zo ben je er altijd zeker van dat je veilig de (thuis)haven bereikt!

Hinckley dasher achteraanzicht

Hinckley onthulde de nieuwste Dasher op 14 september 2017 tijdens de 47e Newport International Boat Show. Nog aan het begin van zijn promotietour sleepte het luxe jacht al de ‘Green Boat Award’ en ‘Best Power Boat Under 35 Feet’ in de wacht. Met een prijskaartje van een half miljoen dollar is de Dasher met recht een waardevolle toevoeging aan de elektrische botenmarkt te noemen!

Hinckley Dasher elektrisch jacht

Over de schrijver
Reactie plaatsen