19 juni 2016 

Verschil Minn Kota Traxxis en Endura Max

verschil Minn Kota Traxxis en Endura max

Het verschil tussen de Minn Kota Traxxis en Endura Max zit in een aantal dingen, ophang beugel, gashendel, hoogte verstelling.  De onderdelen op de Traxxis zijn net iets steviger, handiger of gebruiksvriendelijk dan op de Endura Max motoren.

Verschil gashendel Minn Kota Traxxis en Endura Max

Minn Kota Endura max gashendel                bewegende gashendel Minn Kota Traxxis

Het grootste verschil zit in de gashendel. Minn Kota Traxxis kan de gashendel ook omhoog en naar beneden te bewegen Endura max niet. Dit kan erg makkelijk zijn als u staand wilt sturen in de boot, maar ook bij het opbergen van de motor kan het handig zijn om deze helemaal naar beneden te kunnen klappen zodat de motor minder ruimte inneemt.

Omhoog bewegen vanaf horizontaal is simpel mogelijk door hem een beetje met kracht omhoog te bewegen daarin heeft hij een aantal standen waarin hij prima omhoog blijft staan. Naar beneden bewegen tot horizontaal gaat op dezelfde manier. Met wat kracht naar beneden bewegen en doorduwen totdat hij op horizontaal staat. Wilt u verder naar beneden dan horizontaal dan zult onderop de gashendel een knopje in moeten drukken om door te kunnen naar beneden.

 

Verschil in hoogste verstelling Minn Kota Traxxis en Endura Max

Minn Kota Endura max ophangbeugel                Minn Kota Traxxis ophangbeugel

Ook in de hoogteverstelling van beide motoren zit een verschil. Waar je bij de Endura Max een wartel van een klem los moet draaien is het bij de Traxxis eigenlijk een grote kunstof klem op de schacht welke je een los klikt om zo de hoogte van de motor te verstellen en weer vast klikt.

De stuurdruk instelling is een soort gelijk verhaal. Bij de Endura max is dit een kunstof wartel welke je los moet draaien of vast moet draaien om hem strakker te zetten. Bij de Traxxis modellen is dit een soort grote kunstof moer om de schacht. Deze draai je vaster of losser om de motor zwaarder of minder zwaar wilt laten sturen.

Tevens is de ophangbeugel van beide modellen ook verschillend en van de Traxxis iets robuuster uitgevoerd. Het kantel mechanisme om de motor omhoog te kantelen word bij de Minn Kota Endura Max bediend met een plastic hevel. Om de Traxxis omhoog te kantelen pakt u hem met 1 hand beet tilt hem iets omhoog en trekt hem naar voren om het zo te kantelen.

 

Overeenkomsten tussen de Minn Kota Traxxis en Endura Max

Er zijn natuurlijk ook overeenkomsdigital maximizer Minn Kotaten tussen de Traxxis en de Endura Max. Beide gebruiken bijvoorbeeld dezelfde motor, beide motoren hebben een uitschuifbare gashendel van 6 inch. Tevens zijn beide modellen voorzien van de digital maximizer.

Dit houdt in dat u ten opzichte van een elektrische buitenboord motor met een standenschakelaar tot wel 5x langere vaartijd kunt halen uit een vergelijkbare accu. Beide motoren zijn bovenop voorzien van een accu indicator. Wanneer u de motor stopt en deze knop indrukt krijgt u een indicatie van de resterende accucapaciteit.

Beide types zijn ook voorzien van de 2 jaar Minn Kota garantie mits u gebruik maakt van een zekering (bijv. Minn Kota MKR-19)

Wij hebben de verschillende Minn Kota modellen hangen in onze webshop. Wij laten u graag de verschillen zien tussen de verschillende types.

U kunt de verschillende Minn Kota modellen ook bekijken in onze webshop: www.elektrischvaren-accu.nl

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen