20 januari 2022 

Nieuwe Torqeedo cruise modellen voor 2022

Voor het nieuwe 2022 modeljaar heeft Torqeedo haar cruise modellen ge-upgrade en verder verbeterd. Het vermogen is ook met 50% toegenomen. Torqeedo is 1 van de grotere merken op het gebied van vervangingsmotoren welke 1 op 1 uitgewisseld kunnen worden met uw huidige verbrandings-buitenboordmotor. 

torqeedo-cruise-12kw-elektrische-buitenboordmotor

Torqeedo Cruise met groter vermogen in 2022

Waar het voorheen 2, 4 en 10 kW was zijn de nieuwe 2022 Torqeedo cruise modellen er nu in 3, 6, 10 en 12 kw uitvoering. Met name de eerste 2 modellen is dat een verhoging van 50% van het vermogen. De vermogens zijn vergelijkbaar met 6pk, 9.9pk, 20pk en 25pk van een conventionele buitenboordmotor. Maar het toegenomen vermogen is niet de grootste verbetering vinden wij maar de nieuwe aandrijving waardoor de motor vele malen stiller geworden is dat is de grootste verbetering van het nieuwe Cruise model. Waar het oude model toch nog wel wat geluid produceerde is het nieuwe model een stuk stiller. Dit hadden ze eerder al voor elkaar weten te krijgen met de Travel modellen dus het was een kwestie van tijd dat ze dit met de grotere modellen ook gingen doen. 

De nieuwe cruise is ook robuster gemaakt om meer geschikt te maken voor commercieel gebruik. Tevens zijn ze beter bestand tegen corrosie.  

Met de verbeteringen en de huidige markt was het wel te verwachten dat de prijzen ook iets gingen stijgen. De kort en langstaart zijn wel in prijs gelijk nu en niet meer de € 50 extra. 

Prijzen van de cruise nieuwe modellen in 2022:

  • Cruise 3.0 T/R € 3325 incl BTW
  • Cruise 6.0 T/R € 4075 incl BTW
  • Cruise 10.0 T/R € 10200 incl BTW
  • Cruise 12.0 R € 10200 incl BTW

Cruise modellen met Torq-trac

De nieuwe cruise "remote" (R)modellen vanaf de 6.0 zijn ook voorzien van Torq-trac. Het is bij het bestellen tegenwoordig wel even goed opletten want de gashendel zit standaard niet meer bij de remote modellen. Torq-trac kun je gemakkelijk via de app op telefoon of tablet zien waar je vaart en alle motorgegevens. 

Torq-link nieuwe gashendel voor Torqeedo cruise

De Torq-link gashendel is voorzien van een mooi kleurenscherm wat goed af te lezen is. Op het display is met een druk op de knop alle informatie makkelijk zichtbaar te maken. Voor of achteruit is goed visueel zichtbaar. De bediening voelt robuust en stevig aan. Steviger als de originele gashendel (1918-00) van de cruise modellen. 

Op het scherm zijn bijvoorbeeld de snelheid, energieverbruik, bereik met huidige energie verbruik en efficiëntie, wanneer aan het opladen tijd tot vol. Wanneer er gebruik word gemaakt van hydrogeneratie de hoeveelheid opgewekte energie. De prijs voor deze nieuwe gashendel is € 299 en is alleen mogelijk op de Cruise 6.0 R en 12.0 R.

Nieuwe 2022 Torqeedo folder met alle informatie kunt u hier vinden (let op hij is wel in het Engels): 2022-torqeedo-brochure_en.pdf


torqeedo-torqlink-throttle-met-kleuren display


Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen