Het Torqeedo i3 accupakket van BMW

Wat krijg je als je de expertise van twee Duitse autoriteiten op het gebied van elektrische mobiliteit samenbrengt? Een accupakket voor de elektrische boot volgens de laatste automotive technologie! In samenwerking met BMW maakt Torqeedo de uiterst krachtige i3 accu beschikbaar voor de maritieme markt. Met het Torqeedo i3 accupakket vaar je volgens de meest geavanceerde en veiligste accutechnologie van dit moment.

Verbeterde accu voor de BMW i3

Het Torqeedo i3 accupakket is een adaptatie van de verbeterde accu die BMW op de markt bracht voor zijn gelijknamige model. Met de 94 aH accu wist BMW de bruto capaciteit op te voeren van 22 tot 33 kWh – zonder dat de accu groter werd. De actieradius van de BMW i3 nam hierdoor toe met 50%: van 194 km tot 300 km (200 km onder dagelijkse omstandigheden). Die unieke prestatie was voor Torqeedo reden om de samenwerking met BMW op te zoeken en hier een maritieme versie van te ontwikkelen.

Van de weg naar het water

Het plug-and-play ontwerp van de BMW i3 accu is bij uitstek geschikt om ook buiten de automotive industrie te worden toegepast. De autofabrikant had dan ook vanaf het begin de intentie om de accu’s voor meerdere doeleinden geschikt te maken. Zo kan een accu die uit de auto is gehaald een tweede leven krijgen als energieopslag bij commerciële stroomopwekking. Ook is de i3 accu bij uitstek geschikt voor maritieme toepassingen. Het robuuste ontwerp maakt het zeer bestand tegen de schokken tijdens het varen. Ook de compacte afmeting, geavanceerde temperatuurverdeling en uitstekende koeling maken de accu uitstekend geschikt voor elektrische en hybride boten.

Torqeedo Deep Blue met Torqeedo i3 accupakket van BMW

Het Torqeedo i3 accupakket

Het Torqeedo i3 accupakket is speciaal ontwikkeld voor de Deep Blue lijn van Torqeedo. Binnen dit innovatieve plug en play systeem voor groot vermogen zorgt de i3 accu voor een verbeterde prestatie tot maar liefst 160 pk. Daarbij biedt het Torqeedo i3 accupakket de hoogste energiedichtheid die momenteel bij elektrisch varen beschikbaar is. Het compacte accupakket heeft een capaciteit van 30,5 kWh bruikbare energie en is te installeren in motorboten, waaronder watertaxi’s, en zeiljachten. Torqeedo garandeert dat de accu na negen jaar nog 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit kan leveren; ook bij dagelijks gebruik.

Torqeedo deep blue met Torqeedo i3 accupakket van BMW

Elektrisch varen met een lithium accu

Met de i3 accu is de lithium batterij weer een stap verder geëvolueerd. De voordelen van de lithium accu ten opzichte van andere accu’s zijn legio: ze bewaren aanzienlijk meer energie en geven constante stroom af. Lithium accu’s verliezen geen capaciteit door opladen, kunnen veel vaker worden opgeladen, hebben geen geheugeneffect en zijn bij elke temperatuur even betrouwbaar. Torqeedo ontwikkelt al tien jaar elektrische aandrijvingen voor boten op basis van lithium accu’s. Met de Torqeedo i3 accu bewijst Torqeedo wederom een pionier te zijn op dit gebied.

Over de schrijver
Adams
Door

Adams

op 11 May 2018

Wat een prachtige boot!

Reactie plaatsen