Rebelcell lithium accu's

Portable energie voor hengelsport, outdoor en watersport

Rebelcell lithium accu gebruiksvriendelijk met lange levensduur

Rebelcell een Nederlands bedrijf (start 2012) dat uit passie voor klanten en kwaliteit, lithium accu's ontwikkeld en produceert. De accu's zijn de energiebron voor vissers, outdoor, kampeerders en watersport. Intensief getest in de praktijk en goed bevonden door de vele ambassadeurs van het merk. Een 12volt 50 ampere lithium accu vervangt in de praktijk bijvoorbeeld een 105ah loodaccu. Wat een flinke gewichtsreductie in de boot als voordeel heeft. De Rebelcell lithium accu's zijn ook nog eens 100% te ontladen. 50A betekend ook 50 ampere bruikbare capaciteit. Door de ingebouwde BMS (batterij management systeem) of misbruik bescherming zoals hij ook wel genoemd wordt, zijn de accu's beveiligd tegen tegen te diep ontladen, overvoltage, hoge temperatuur etc. de verwachte levensduur van de accu's is tot wel 10 jaar. Het assortiment biedt kleine accu's voor visboten tot grote 24volt accu's voor elektrisch varen. 


Wist u dat wij als AK Maritime Service officieel installateur van Rebelcell producten zijn?

Het Rebelcell lithium accu assortiment

Nieuw! Lithium start accu voor uw buitenboordmotor.

Rebelcell Start een ultieme lithium startaccu voor alle benzine buitenboordmotoren tot zo'n 200 Pk. De Rebelcell Start levert een hoge start stroom in alle weersomstandigheden.  De start laadt op via de dynamo van je buitenboordmotor of via de bijgeleverde lader. Door je lood startaccu te vervangen bespaar je tot  70% in ruimte en maar liefst 25kg in gewicht aan boord. De startaccu is alleen geschikt voor starten en niet als voeding voor apparatuur. 

Rebelcell heeft ook verschillende accessoires in het assortiment passend bij de lithium accu's

Rebelcell Range Extender

Rebelcell heeft in het assortiment een Range Extender. Wat doet dit apparaat precies. Dit zorgt ervoor dat je je lithium accu aan boord op kan laden met de dynamo van je buitenboordmotor. De Range Extender is er in een 12 volt uitvoering met 13A laadstroom (12V70 en 12V140) en een 24 volt versie met 7A laadstroom (24V50 en 24V100). 

Rebelcell AV-lijn lithium accu's

De nieuwe AV-lijn van Rebelcell, kleiner lichter en beter. Deze lithium accu's zijn uitermate geschikt als accu in uw visboot. Voor elektrisch varen of voeding van fishfinder, sonar of andere apparatuur.
€ 119,-
€ 95,-

Power Rebel 26K powerbank

Nieuw van Rebelcell is de Power Rebel. Een krachtige handzame powerbank voor outdoor gebruik van Rebelcell. De Power Rebel heeft een schokbestendige behuizing en is voorzien van meerdere laad aansluitingen. Je kunt tot wel 3 apparaten tegelijk opladen. Ook draadloos laden wordt ondersteund.
Rebelcell power rebel 48k powerbank
€ 209,-
€ 185,-

Power Rebel 48K powerbank

Rebelcells Power Rebel 48K is een hoge capaciteit powerbank voor outdoor gebruik. Door zijn schokbestendige behuizing met meerdere snellaad uitgangen (QC3.0 en PD over USB-C), een LED lamp en 12V uitgang. Dit maakt de Power Rebel 48K bij uitstek een powerbank om telefoon, tablet, laptop en andere USB apparatuur op te laden in outdoor situaties zoals hengelsport, camping en festivals.

Rebelcell Frequently asked questions

1. Kan ik de Rebelcell accu gebruiken met mijn elektromotor?

Voor 12V motoren is speciaal de AV-lijn (AV staat voor Adjusted Voltage) ontwikkeld. De 24V accu’s werken met alle gangbare 24V elektromotoren. Raadpleeg bij twijfel de leverancier van uw elektromotor.

2. Hoe sluit ik mijn elektromotor veilig aan op Rebelcell lithium accu?

Gebruik kabels van voldoende dikte en (ANEN) stekkerverbindingen om uw elektromotor aan te sluiten op de accu voor veilig gebruik, zoals de Quick Connect EM kabel, en plaats altijd een geschikte zekering tussen de accu en elektromotor om beiden te beschermen. Gebruik in geen geval krokodillenklemmen om uw elektromotor op de accu aan te sluiten! Deze verbindingen zijn niet veilig en kunnen tot een grote hitteontwikkeling leiden met gevaarlijke situaties en beschadiging van uw elektromotor en accu. Schade door verkeerde verbindingen en bekabeling is nadrukkelijk uitgesloten van garantie.

3. Hoe lang kan ik varen met de 12V25 / 12V50 Angling li-on accu?

Dit hangt af van het type elektromotor en de omstandigheden (stroming, wind, temperatuur). Bij de productinformatie staat dit in meer detail aangegeven.

4. Hoe kan het dat de 12V50 Angling li-on accu een loodaccu van 12V105 in de praktijk kan vervangen?

Dat heeft te maken met de li-ion techniek. In tegenstelling tot lood-accu's (die tot max 50% tot 70% mogen worden ontladen) mogen onze li-ion accu's volledig worden ontladen. Ook is de hoeveelheid energie bij ontlading in 20 uur, of ontlading in 1 uur nagenoeg hetzelfde. Bij een lood-accu is dit niet zo: de capaciteit bij ontlading in 1 uur of 5 uur is veel lager dan dan bij 20 uur. Dus wat er op de sticker staat zit in er in de praktijk van de hengelsport (ontlading tot 100% en in 5 uur ontladen) niet in. Door deze twee oorzaken is het in de praktijk zo dat de effectieve vaartijd van onze li-ion accu vergelijkbaar is met een lood-accu van 12V105Ah. Dit is ook in de praktijk getest door veeleisende karpervissers en roofvissers. Je kunt het vergelijken met verlichting: een ouderwetse 60W gloeilamp geeft evenveel licht als een 10W ledlamp. De gloeilamp verbruikt dus veel meer energie, die dus verloren gaat aan warmte. Zo is het dus ook met lood-accu's vs li-ion accu's.