15 december 2016 

Rebelcell: Lichte lithium accu met groot vermogen

Een accu is de motor van een elektrische boot. Dit is geen typefout: de accu speelt namelijk een centrale rol in de prestaties, het vermogen en de actieradius van een boot met elektrische aandrijving. Met de komst van de lichte lithium accu is hiermee enorme winst behaald. Rebelcell zorgt voor een nieuwe revolutie met de ontwikkeling van de 12V100 en 24V50 Angling accu. Hiermee bedient Rebelcell de gehele hengelsport, inclusief de veeleisende roofvisser met een 24V elektrische buitenboordmotor.

De voordelen van een lithium accu

In de elektrische vaarwereld is er de afgelopen jaren veel veranderd dankzij de komst van de lithium accu. Deze accu kenmerkt zich door een licht gewicht en een compacte omvang. Toch is het vermogen een stuk groter in vergelijking met een traditionele loodzuur, AGM of gel accu. Daarnaast kunnen lithium accu’s wel vier keer zo snel geladen worden, gaan langer mee, zijn milieuvriendelijker en hebben een hoger temperatuurbereik. Bovendien zijn ze onderhoudsvrij en is lekkage verleden tijd. Dat vaart dus veel veiliger, schoner én krachtiger!

De Rebelcell revolutie in de hengelsport

Het Nederlandse Rebelcell heeft zich met de ontwikkeling van hoogwaardige, veilige en gebruiksvriendelijke lithium accu’s als specialist op de internationale markt neergezet. Deze positie werd in 2015 verstevigd met een nieuwe lijn lithium accu’s waarmee Rebelcell zelfs de meest veeleisende sportvisser weet te bedienen. Deze Angling accu’s zijn verkrijgbaar in twee types, waarbij de 24V50 ‘predator’ versie speciaal ontwikkeld is voor roofvissers met een 24volt elektrische buitenboordmotor. Zowel de 12V100 als 24V50 leveren nog meer power en constante stuwkracht tegen een lagere prijs. Ze worden geleverd met de juiste acculader, waarmee Rebelcell een levensduur van tot wel 10 visseizoenen aangeeft.

rebelcell-12v100-lithium-accuRebelcell 12V100: kleine krachtpatser

Met de lichte Rebelcell 12V100 lithium accu haal je een kleine krachtpatser aan boord. Deze accu vervangt 2 loodzuur accu’s van 105ah. Daarmee kun je tot wel 50 kilo gewicht in de boot besparen! De accu is geschikt voor elektrische buitenboordmotoren tot 55lbs, fishfinders en energievoorziening aan boord met een ingangsvoltage tot 16.8V. In tegenstelling tot een loodzuuraccu met een ‘geheugeneffect’ kun je ook tussentijds bijladen. De resterende capaciteit is makkelijk afleesbaar van een digitaal schermpje. Via de 2 USB poorten kun je bovendien je telefoon opladen of andere apparaten van stroom voorzien. Handig!

Rebelcell 24V50 lithium accuRebelcell 24V50 predator: revolutionair voor roofvissers

Deze Angular accu van Rebelcell is te schakelen met een 24volt elektrische buitenboordmotor. Dat is goed nieuws voor de roofvisser! Ook deze accu is compact en bespaart met een gewicht van slechts 9,5 kilo tientallen kilo’s gewicht aan boord. De verwachte vaartijd bij normaal gebruik, met een 80lbs elektrische buitenboordmotor 2 tot 4 uur. Dit is vergelijkbaar met de vaartijd van een 2 x 105ah loodaccu pakket. Net als de 12V100 is de ‘predator’ voorzien van 2 USB-poorten om andere apparaten, zoals je telefoon, van stroom te voorzien. Tussentijds bijladen is geen enkel probleem. Via een digitaal scherm kun je de resterende capaciteit duidelijk aflezen.

Grote winst voor de sportvisser

Met deze Angling accu’s weet Rebelcell zelfs de meest veeleisende sportvisser te overtuigen. Hiermee kun je trollen zonder in de stank of herrie van de motor te zitten en zorgeloos lange visdagen doorbrengen op het water. De grote winst aan ruimte en gewicht aan boord – en het voorkomen van een hernia bij het verplaatsen van de accu – zijn al veelbesproken pluspunten. Tel daarbij het feit dat je deze accu binnen vijf uur weer vol kunt laden én dat bijladen geen probleem is – zodat je altijd met een volle accu het water op kunt gaan – en de toegevoegde waarde van de Rebelcell lithium accu’s is ruimschoots bewezen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen