21 februari 2015 

Rebelcell komt met nieuwe lithium accu voor de hengelsport

Rebelcell 12V25 Angling

Rebelcell 12V25 hengelsport lithium accu

Voor de hengelsport zijn er 2 nieuwe types ontwikkeld door Rebelcell welke nog krachtiger, lichter maar nog beter voor de consument ook goedkoper zijn dan hun voorgaande accu’s.

Rebelcell in de praktijk getest

Recentelijk is de accu uitgebreid in de praktijk getest door Frans Oomen. Frans is fanatiek roofvisser, meestal op groot water te vinden op zijn Sylvan Super Snapper 1400, druk bezig met werpend vissen op snoek met kunstaas. Gebruikt zijn elektromotor (12V 55 Lbs backtroller met 105Ah lood-accu van 25 kg) intensief. Maakt voorjaarstrips naar Zweden en Noorwegen met visdagen van 12-14 uur. Vervangt elke 2 tot 3 seizoenen zijn accu’s noodgedwongen. Dit is met Rebelcell accu’s niet meer nodig. Deze gaan tot wel 10 visseizoenen mee.

De test: Er is onder winterse omstandigheden 2 volle dagen getest. Een dag om werpend te vissen op snoek en een dag om zowel werpend op snoek als verticaal op snoekbaars te vissen. De accu is gebruikt bij een 12V 55 Lbs Minn Kota backtroller.

De ervaringen van Frans: In de test heeft Frans heeft een goede indruk gekregen van de accu, en de hele testperiode probleemloos gevaren. Op het moment van testen stroomde het redelijk hard op de rivier. Goed voor de snoekbaars en de ultieme test voor de accu. Ook is op de aan de rivier gelegen plassen gekeken naar het de verschillen in prestaties tussen
de 105Ah lood-accu en de Rebelcell accu.

Quotes van Frans Oomen: “Ik ben erg positief over de nieuwe Rebelcell li-ion accu. Voor mijn boot betekent het dat je tijdens het varen op de benzine motor wint aan snelheid, en ruimte bespaart als je een dikke 40 kg aan gewicht minder mee neemt” “Wat opviel is dat de boot eerder in beweging komt bij de Rebelcell accu, dat vind ik wel prettig”

Rebelcell 12V50 Angling

Rebelcell 12V50 hengelsport lithium accu

 

Rebelcell heeft in 2013 een nieuwe lichtgewicht li-ion accu op de markt gebracht voor de hengelsport. Deze accu is in korte tijd zeer populair geworden bij de varende roofvisser door het gewicht van 4,5 kg en lange levensduur. Op basis van de ervaringen van gebruikers heeft Rebelcell een tweetal krachtige nieuwe accu’s (12V25 Angling en 12V50 Angling) ontwikkeld met dezelfde hoge kwaliteit, verbeterd gebruiksgemak en een fors lagere prijs. Goed nieuws voor de varende roofvisser dus!  “Het lichte gewicht en de compacte afmetingen is een uitkomst voor bijvoorbeeld de kayakvisser.” “Door de fors verlaagde prijzen, de prestaties en lange levensduur zijn de nieuwe Rebelcell li-ion accu’s een uitkomst voor de varende roofvisser”.Wat zijn de voordelen van de nieuwe Rebelcell li-ion accu’s? Minder gewicht, minder ruimte: de nieuwe Rebelcell accu’s zijn superlicht en compact. Dit betekent dus tot 25 kg besparing in gewicht, en 70% in ruimte. Meer power: door de li-ion technologie kunnen de accu’s in de praktijk een lood-accu van de dubbele capaciteit vervangen. Ook kunnen ze, in tegenstelling tot lood-accu’s, probleemloos tot 100% worden ontladen zonder capaciteitsverlies of nadelig effect op prestaties en levensduur. Lange levensduur: tot 5x langere levensduur dan lood-accu’s (tot 10 seizoenen lang).

Nu te bestellen in onze webshop: http://www.elektrischvaren-accu.nl/rebelcell.html

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen