17 december 2019 

Lood carbon accu

Een lood carbon accu is in de basis hetzelfde opgebouwd als een AGM accu. Alleen  is er op de negatieve kant van de plaat een toevoeging van carbon geplaatst. Door deze carbon laag is er veel minder last van sulfatering op de platen. Wat een gunstig effect heeft op het ontladen, laden en levensduur.

Wat heeft de carbon toevoeging voor voordeel?

Een Lood Carbon of ook wel Lood koolstof accu genoemd heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewone lood accu. Het voordeel van de carbon toevoeging is dat je minder last krijgt van sulfateren. De lading word beter opgenomen in de accu. Deelladingen is geen probleem je kan de accu tussentijds opladen en hem niet volledig volladen, eerst weer gebruiken voordat je hem volledig oplaadt zonder nadelig effect. De Lood koolstof accu heeft door de toevoeging van het carbon materiaal minder weerstand. Dit zorgt ervoor dat de batterij een langere levensduur heeft en tijdens stilstand minder hoge zelfontlading. De accu heeft ook een hogere laadacceptatie waardoor deze minder lang hoeft te laden t.o.v. een normale loodaccu. Nog een voordeel van deze accu is dat hij een stuk veiliger is dan een lithium accu, hij heeft veel van de kenmerken van een lithium accu maar niet de nadelen.

De accu is ook zeer geschikt voor het elektrisch varen. De lange levensduur, tussentijds kunnen laden, onderhoudsvrij hoog aantal cycli maken hem zeer geschikt voor gebruik bij een elektrische aandrijving.

Nog even de pluspunten van een Lood Carbon Accu op een rijtje:

  • Langere levensduur tot wel 12 jaar
  • 1000 laadcycli bij 80% ontlading
  • Onderhoudsvrij en leverbaar in dezelfde afmetingen als een AGM accu.
  • Deelladingen en sneller laden mogelijk.
  • Werken ook goed bij lage temperaturen

Modellen en prijzen van de Lood Carbon Accu

De Lood Carbon Accu’s zijn in verschillende voltages ( 6v en 12v) en in verschillende capaciteiten verkrijgbaar. De capaciteit varieert van 107Ah tot 390Ah. Gewicht van 29,5kg tot 68kg. De prijzen starten bij €354 voor een 6 volt 220Ah tot wel €818 voor een 12V 270Ah. Het overzicht vind je hieronder in de afbeelding.

Lood carbon accu modellen en prijzen

24 Volt accu sets prijzen en afmetingen

24 volt accu sets samengesteld met de Lood carbon accu’s. Opgebouwd met 12 of 6 volt blokken.
De prijzen zijn inclusief de acculader en accupoolafdekkappen.

24 volt sets lood carbon accu

48 volt accu sets prijzen en afmetingen

De 48 volt accu sets worden samengesteld uit een aantal verschillende modellen loodcarbon accu’s. Het wordt opgebouwd uit 6 volt blokken of 12 volt blokken.
Prijzen van de sets zijn inclusief de acculader en de accupoolafdekkappen.

48 volt accu sets met de lood carbon accu

AQ-tron acculader voor de Lood carbon accu

Speciaal ingestelde acculaders voor de lood carbon accu vergelijkbaar met een AGM accu. Deze laders van AQ-tron zijn IP67 dus ook nog eens waterdicht wat erg prettig is in de vochtige omgeving van een boot. De lader word geleverd in combinatie met een temperatuursensor voor een optimale werking. Een overzicht van de verkrijgbare laders vind u hieronder.

AQ tron acculader tbv lood carbon accu

Interesse in een accupakket neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij kunnen de lood carbon accu’s leveren en installeren.

Contact opnemen

Lood Carbon Accu

Over de schrijver
Reactie plaatsen