21 december 2016 

Met inruilkorting over van 2 takt naar elektrisch met Torqeedo!

Al eerder berichtten wij over het verbod dat per 1 januari 2017 geldt voor 2 takt buitenboordmotoren op plezierbootjes binnen de Amsterdamse binnenstad. Wat ons betreft een prima kans om het elektrisch varen te stimuleren. Nu wordt die stimulans verder versterkt met een landelijke inruilactie. Ruil je 2 takt benzinemotor in voor een Torqeedo elektrische motor en je ontvangt een flinke korting – en dat geldt niet alleen in Amsterdam!

Het 2 takt verbod in Amsterdam

Met een 2 takt benzinemotor van voor 2007 het water op: in de Amsterdamse binnenstad mag het niet meer. De verbranding van olie en benzine in deze motoren zorgt voor erg veel uitstoot van fijnstof, koolstofmonoxide en koolwaterstof. Met dit verbod wil Amsterdam dan ook de luchtkwaliteit verbeteren. Dieselmotoren, 4 takt motoren en 2 takt motoren die voldoen aan de Europese norm v2003/44/EC mogen nog wel de grachten op. Voorlopig tenminste. Want de gemeente heeft al aangekondigd dat ze in de toekomst alleen nog maar elektrische boten op de grachten wil. Door een vaarvignet voor een elektrische boot veel goedkoper te maken, is daar al een belangrijke stap in gezet. Daarom lijkt dit ons een uitgelezen moment om nu alvast de overstap naar elektrisch te maken!

nederland vaart schoon: 2 takt inruilactie

Je oude 2 takt is geld waard!

Voor bootbezitters met een 2 takt motor in Amsterdam én daarbuiten maakt Torqeedo die overstap naar elektrisch varen wel heel aantrekkelijk. Wanneer je een vervangende Torqeedo elektrische buitenboordmotor koopt, ontvang je namelijk een fors bedrag terug op je oude 2 takt motor! Die korting kan oplopen van € 250 tot wel € 850, afhankelijk van de vervangende Torqeedo die je koopt. Deze inruilactie onder het mom ‘Nederland vaart schoon’ geldt van januari t/m maart 2017 en is geldig in het hele land.

 

elektrisch varen met Torqeedo travel

Overstappen van 2 takt naar Torqeedo

De Torqeedo elektrische buitenboordmotors zijn uitstekend uitwisselbaar met de oude 2 takt motoren. De Torqeedo Travel 1003 bijvoorbeeld vervangt een 4PK 2 takt buitenboordmotor en biedt hetzelfde vermogen. Daarbij vaar je schoon, stil en veel goedkoper.

Een veelgehoord bezwaar tegen elektrisch varen is het tekort aan oplaadpunten, de beperkte actieradius en het slepen met accu’s. Dankzij de komst van lichtgewicht lithium accu’s is dat gelukkig niet meer aan de orde. Ook de Torqeedo Travel 1003 C is uitgerust met een lithium accu met 70% meer capaciteit en dus meer actieradius. De lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor inclusief accu weegt maar 14 kg. Je kunt ze makkelijk meenemen in de bijpassende draagtas om de accu na een dag varen thuis op te laden. Daarnaast levert Torqeedo o.a. een serie elektrische buitenboordmotoren die qua stuwkracht motoren van 6, 10 en 25 PK kunnen vervangen.

Of het nu noodzakelijk is of eigen keus: de overstap naar elektrisch varen is een investering in de toekomst. Bovendien biedt het veel voordelen, zoals stil en zonder stank kunnen varen, goedkoop  ‘tanken’ en het milieu minimaal belasten. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met uw boot en hoe hoog uw inruilkorting kan oplopen? Wij helpen u graag!

 

Wat is uw oude 2-takt waard

Over de schrijver
Reactie plaatsen