Wat is elektrisch varen

Wat is elektrisch varen

Elektrisch varen is dat de boot wordt voortgestuwd door een elektrische motor. De aandrijving van de boot wordt verzorgt door een elektromotor in plaats van een een benzine of dieselmotor. De elektro motor word gevoed door stroom uit batterijen (accu's). Elektrisch varen is rustig, milieu bewust en geen hinder van veel geluid en uitlaatgassen meer. Dus u kunt varen en genieten zonder een hinderend motor geluid en uitlaatgassen van de verbrandingsmotor.

Voorstuwing systemen


De boot kan voortgestuwd worden door bijvoorbeeld een elektrische buitenboord motor. Daar leest u alles over op de pagina elektrische buitenboord motor. De boot kan worden voortgestuwd door een inboard motor met een schroefas. U kunt alles lezen over de verschillende elektromotoren welke gebruikt worden voor de inboard systemen op de pagina welk type motor voor elektrisch varen. Tevens zijn er ook nog systemen met een motor onder de boot de zogenaamde POD systemen.

Accu systemen


1 van de belangrijkste onderdelen om te genieten van elektrisch varen is het accu pakket. Wanneer u naar een systeem gaat kijken voor elektrisch varen. Zorg dan goed dat u uw wensen duidelijk maakt en dat hier het accupakket ook goed op afgestemd word. Wanneer het accupakket niet afgestemd is op wensen zult u geen plezier beleven aan het elektrisch varen. Bij dit accupakket dient dan ook een goede lader geleverd te worden die op zijn beurt dan weer afgestemd is op het accupakket. Wij hebben een pagina gemaakt waar u alles te weten komt over de verschillende type accu's met ieder zijn voors en tegens. Welk type accu.

Vragen over elektrisch varen?


Heeft u vragen over wat is elektrisch varen? Neem dan gerust contact met ons op. Gebruik daarvoor het contact formulier of de gegevens onderaan de pagina.