08 februari 2017 

Elektrisch varen op Boot Holland 2017

Traditiegetrouw vindt de aftrap voor het watersportseizoen plaats in Leeuwarden. Van 10 t/m 15 februari zijn de WTC Expo hallen gevuld met tientallen boten, accessoires en diensten voor de booteigenaar. Ook aan elektrisch varen is natuurlijk gedacht. Wij selecteerden enkele highlights van Boot Holland 2017 voor de elektrische vaarder!

Zelfbouwboot Mienskip op boot holland 2017

Bij de stand van Seff, de stichting ter promotie van elektrisch en hybride varen in Friesland, draait het allemaal om ‘MienSkip’. MienSkip is een uniek concept dat elektrisch varen voor iedereen bereikbaar maakt. Deze elektrische boot kun je namelijk in korte tijd (60 manuren) bouwen van aluminium, staal, hout of kunststof. Helemaal zelf, met een groep vrienden, collega’s of buren, of door een deel uit te besteden. Het markante ontwerp is afkomstig van de vermaarde scheepsontwerpers van Vripack Sneek. Resultaat: een prachtige elektrische sloep, voorzien van accupakket en stuurinrichting die helemaal naar wens is afgebouwd! Tijdens de Boot-Beurs kunnen de mensen van Seff alles vertellen over het snijpakket en geven ze deskundig advies over de elektrische aandrijving van je MienSkip.

Mienskip

Greenline Hybrid 36

Bij de stand van Green Yachting Lelystad kun je je vergapen aan de Greenline Hybrid 36. Dit hybride jacht maakte zijn internationale debuut tijdens de InterBoot in Friedrichshafen in september 2016. Dit jaar brengt Green Yachting het pronkstuk op de Nederlandse markt. Met een gecombineerde aandrijving van een Volvo D3, Mahle elektromotor en Torqeedo accu heeft dit jacht een oneindige elektrische actieradius. De zonnecellen op het dak leveren extra energie; genoeg om op de Mahle 12 km/uur te varen. Ultrasnel varen kan ook. De Volvo D3 van 220 pk en het verbeterde onderwaterschip drijven de Greenline Hybride 36 op tot een topsnelheid van ruim 46 km/uur. De geavanceerde techniek is net als het ruime, comfortabele interieur verpakt in een oogstrelend design. State of the art!

Greenline 36 hybrid

E-sloep 650

Voor rustig varen op Nederlandse wateren is de ruime, degelijke sloep de meest populaire boot. Aluminium bootbouwer/ontwerper Van Vossen uit Giethoorn – bakermat van elektrische verhuurboten – brengt met zijn E-sloep 650 een hoogwaardige elektrische variant op de markt. Deze klassiek gelijnde aluminium sloep vaart probleemloos 8 uur op een snelheid van 7 tot 8 km per uur. Zo kun je met acht personen een hele dag op het water doorbrengen, in weldadige stilte en met lekker veel ruimte. Deze duurzame sloep is van alle kanten te bezichtigen in Leeuwarden.

boot holland 2017 e-sloep 650 van vossen

e Propulsion elektrische motoren

Iedereen die elektrisch gaat varen is op zoek naar de beste aandrijving met het meeste rendement. Voor een specialistisch advies ga je het best even langs bij de stand van Drinkwaard Marine. Drinkwaard is leverancier van de elektrische buitenboordmotoren van e-Propulsion. Daarnaast leveren zij efficiënte hybride aandrijvingen met een rendement van maar liefst 90%. Dit staat voor vele uren vaarplezier met weinig accucapaciteit. De moeite waard om eens een praatje te maken!

Daarnaast zijn bij verschillende stands de elektrische buitenboordmotoren van Torqeedo te zien. Ook vind je hier veel noviteiten en specialistische kennis omtrent (elektrisch) varen, alles in een gemoedelijke sfeer. Boot Holland 2017 is een aanrader voor een inspirerende dag onder gelijkgestemden!

 

Boot Holland 2017 vindt plaats in de WTC Expo Leeuwarden, van 10 t/m 15 februari 2017 .

Voor meer informatie en volledige deelnemerslijst: www.boot-holland.nl

Over de schrijver
Andre Kuijt directeur / eigenaar van AK Maritime service. Technische dienstverlening voor de beroepsvaart / scheepswerven en rederijen tevens elektrisch varen specialist. AK Maritime Service bestaat sinds 2009 en is in die jaren uitgegroeid tot een brede service verlener. Door de interesse in het elektrisch varen heeft Andre de laatste jaren heel veel ervaring en informatie vergaard die hij regelmatig met de buitenwereld deelt in de vorm van blogs en artikelen.
Reactie plaatsen