Wat is een accu of batterij

wat is een accu

Wat is een accu of batterij? Een accu of een batterij is om het simpel te zeggen is een accu een product om elektriciteit in op te slaan.  Een accu kan je opnieuw opladen, en een batterij niet. Een oplaadbare batterij bestaat ook eigenlijk niet. Het is een gewoonte om die dingen zo te noemen.

Wat is een accu

Een accu (van accumulator) is een oplaadbare galvanische cel, die veelal in auto’s worden toegepast (dus niet in de elektronica). Ze worden veel ingezet door hun eenvoudig ontwerp en ze kunnen een hoge stroom leveren. De grote en zware vorm die als een nadeel mag worden gezien is voor de automobielindustrie geen probleem. De elektrodes bestaan meestal uit lood en loodoxide met daartussen een elektrolyt bestaande uit een bepaald percentage zwavelzuur. Tijdens de ontlading vormt zich een laag loodsulfaat op de beide elektroden en tijdens het opladen wordt dit wee omgezet.

Oplaadbare batterij


Een (oplaadbare) batterij is een elektrochemische cel die stroom leveren voor kleine elektrische apparatuur. Technisch beschouwd zijn het eigenlijk batterijvervangende accu’s. Echter komen de afmetingen overeen met de niet oplaadbare batterijen. De laatste jaren is de ontwikkeling erg snel gegaan, zodat er ook batterijen met aangepaste afmetingen voor lab tops, mobile telefoons en fotocamera’s zijn ontwikkeld. Voor deze laatste toepassingen gebruikt men gesloten droge cellen.  De eerste modellen oplaadbare batterijen waren gebaseerd op nikkelcadmium, de huidige modellen zijn gebaseerd op Litium-ion of Lithium ion-polymeer. In de elektronica is er eigenlijk geen verschil tussen beide typen (accu en oplaadbare batterij), maar eerder een verwarring van woorden. Wel kunnen de soorten, afhankelijk van de toepassing, verschillen.

In onze webshop kunt u de diverse accu's bekijken en direct bestellen.

Mocht u na het lezen van dit verhaal nog geen antwoord hebben op de vraag wat is een accu neem dan gerust eens contact met ons op dan beantwoorden wij graag uw vragen.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down