Lead crystal accu (lood kristal accu)

Lead crystal accu (lood kristal accu)

Lead crystal accu


Lead Crystal accu

Lead Crystal accu (lood kristal batterijen) is sinds een aantal jaren een nieuw type batterij op de nederlandse markt. De accu met lead crystal-technologie is ontworpen voor cyclus toepassingen met een veel langere levensduur en vormt dan ook een serieuze accu-oplossing. Aantal ontladingscycli, het tempratuur bereik en de opslag capaciteit van lead crystal accu’s verzekeren een zeer kosten efficiënte oplossing. De duurzamen en stevige constructie van lead crystal-producten maakt ze  zeer geschikt voor verschillende toepassingen waaronder: mobiele en vaste communicatie, nood stroomvoeding, zonne-energie, militaire radio, netwerk communicatie, datatransmissie, golfkarretjes, rolstoelen en bijvoorbeeld elektrisch varen.

Een flink aantal plus punten van de lead crystal accu zijn:
* Veiliger * Milieu vriendelijker * Beter te vervoeren
* Beter houdbaar * Sneller oplaadbaar (tot wel 2x sneller)
* Langere levensduur * Extreem temperatuur gebruik (tot +60 celsius )
* Tot wel 1600 cycli bij 80% ontlading * Volledig recyclebaar.

Wat is een lead crystal-accu.


Een lead crystal accu is een accu die: Unieke micro poreuze die een hoge absorberende mat heeft, extra dikke platen, gegoten uit lood van een hoge kwaliteit calcium- selenium legering (hierdoor een langere levensduur) en een zuuroplossing van SiO2 als elektrolyt.

Hoe werkt Lead Crystal.


Bij de eerste lading en ontlading van de lead crystal accu stolt het elektrolyt en vormt deze een niet-giftige witte kristallijne stof. Dit resulteert uiteindelijk in een veilige, high performance milieuvriendelijke accu. Volledig gesloten / onderhoudsvrij veilig door kleppen gereguleerd, wordt niet geclassificeerd als een gevaarlijke stof en dus door de lucht getransporteerd mag worden,  gebruik maakt van een recombinatie-methode om te voorkomen dat waterstof- en zuurstofgassen ontsnappen, wat wél kan gebeuren bij een loodzuur accu. volledig droog is en daarom gebruikt kan worden in vrijwel iedere inbouwpositie.

Lead crystal accu producten.


De lead crystal batteries zijn er in verschillende soorten en typen.
2-volt blokken van 300 tot 3000ah (10hrs rating)
6-volt blokken van 4 tot 12ah en een speciale van 160ah (10hrs rating)
12-volt van 7,2 tot 200ah (10hrs rating)

Het laden van een Lead crystal accu


Lead crystal accu's kunnen in principe gewoon geladen worden met een standaard acculader er zijn echter wel een aantal voorwaarden en 1 en ander is afhankelijk van gebruik.

Word de lead crystal accu gebruikt als back-up \ stand-by accu dan kan deze met de meest voorkomende 3-traps laders geladen worden met een 14,4volt laadspanning en een 13,7volt float charge trap. De laadstroom maakt bij de stand-by batterij niet zoveel uit tot maximaal 30% van de accucapaciteit dus als de accu 10A is dan kan deze geladen worden met max 3A. Heeft u een 100A accu dan kan deze met maximaal 30A geladen worden.

Word de lead crystal accu gebruikt voor cyclisch gebruik zoals bijvoorbeeld elektrisch varen dan moet deze geladen worden met een acculader welke een zogenoemde AGM of winter stand heeft zodat de laadspanning 14,7 volt is en de float van 13,7 volt. De laadstroom tussen de 20 - 30% van de accu capaciteit. Dus een 200Ah accu dient geladen te worden met 40 - 60A.
gv
Door

gv

op 27 Apr 2020

ik wil een bouwmachine elektrificeren en heb daar 150kwh voor nodig welke gewichten moet ik aan gaan denken?? waar kan ik offerte opvragen??

ranasemita
Door

ranasemita

op 10 Feb 2018

Hallo, Voor een 2,6 ton, 31ft wharram tiki zeilboot wil ik een electrische aadrijving met 3 fasige motor als een longtail. Het betreft een multi-hull die niet zoveel gewicht kan sjouwen als een mono-hull. De stroomvoorziening moet samen geschieden met zonnepanelen, evt wind generator en -in dit geval- lead crystal accu's. Mogelijk een kleine nood stroom generator als backup. Wellicht is dit niet de goede plek om dit hier te stellen. Welke berekening of data heb ik nodig voor de voordeligste opstelling van lead crystal accu's mbt gewicht, afmeting en capactieit voor bv 6 uren op 5 kt rekening houdend met stroming en wind.hartelijk dank alvast voor uw reaktie mvg R Ranasemita

ferry van de dijk
Door

ferry van de dijk

op 19 Aug 2017

Betse AK, mag ik vragen wat een 12v 100A en 200A lead crystal accu mag kosten per stuk? (cons prijs)

Andre
Door

Andre

op 21 Aug 2017

Beste Ferry, De 12v 100A prijsniveau 2017 €560 incl BTW. De 12v 200A prijsniveau 2017 €1090 incl BTW.Lead crystal is wel een speciale batterij die met een specifiek laadprotocol geladen moet worden. Als hier niet aan wordt voldaan heeft de lead crystal batterij geen lang leven en is het zonde van het geld om heel eerlijk te zijn.

Paul van Ballegooij
Door

Paul van Ballegooij

op 16 Dec 2016

Wanneer lead crystal accu's gebruikt worden in een zelfvoorzienend zonne energie systeem ben je het efficiëntst als je met het aantal zonnepanelen de behoefte in vermogen dekt, het aantal watts wat je verbruikt. Mijn vraag is of je een 24 V systeem 400Amp af en toe tot 60% mag ontladen om vervolgens op zonnige dagen 'maar' met ca 20 tot 30 Amp/h te kunnen laden?? volledig laden duurt in dit geval dan misschien zelfs 2 zonnige dagen..!! Het is namelijk ook een beetje de kunst om met een minimaal aantal zonnepanelen dekkend te werken.mvg Paul van Ballegooij

Henk Benjert
Door

Henk Benjert

op 12 Sep 2016

Wat kost een set van 12 cellen voor een capaciteit van 500Amps?

Andre
Door

Andre

op 13 Sep 2016

Beste heer Benjert, Ik heb u even een mail gestuurd. Is mij niet helemaal duidelijk om wat voor voltage het gaat.mvg, Andre Kuijt AK Maritime Service

cor moesker
Door

cor moesker

op 01 Mar 2016

goede middag vraagje heb ik speciale oplader nodig voor lood crystal accu

Andre
Door

Andre

op 01 Mar 2016

Beste heer Moesker,De lead crystal accu's kunnen in principe met een gewone lader geladen worden maar er zijn wel een aantal voorwaarden en dat is weer afhankelijk van gebruik.Gaat u ze cyclische belasten dan moeten ze geladen worden met een acculader welke een AGM/winter stand heeft en met 14,7volt laad en het liefst een 20% van de capaciteit aan stroom levert. Dus wanneer u een 100A batterij heeft dan werkt dit het beste met een 20A lader.Wanneer u ze als noodstroom/backup batterij in gaat zetten dan kan deze met een normale 3-traps lader geladen worden met een laadspanning van 14,4 en een float lading van 13,7 hier mag de laadstroom wel lager zijn. bijvoorbeeld 10% van de accucapaciteit.Heeft u nog meer vragen stel ze gerust.Mvg, Andre Kuijt

Michael Davis
Door

Michael Davis

op 03 Dec 2021

In mijn schip heb ik acht 12 volt 100Ah Betta batterijen staan die ik gekoppeld heb zodat ik vier maal 100Ah 24 volt heb. Op deze accu's heb ik een dynamo van de hoofdmotor van 60 amp en een 220volt acculader van 40 amp aangesloten. Als gebruiker is op de accu's een omvormer aangesloten met een vermogen van 2500 watt waarop het 220 volt gedeelte van het schip aangesloten.. De meters op het dashboard en de boord verlichting zijn ook op de accu's aangesloten. Starten doe ik op een 12 volts accu. Mijn 24 volt lader is overleden en moet worden vervangen. Mijn vraag aan u is welke acculader voor mij van toepassing zou zijn voor mijn schip. Alvast mijn dank voor uw informatie. Mvrgr. Michael Davis

Reactie plaatsen