over AK Maritime Service

Over AK Maritime Service

Wat doet AK Maritime Service

AK Maritime Service een bedrijf wat begin 2009 gestart is door Andre Kuijt met in eerste instantie alleen maar service aan bedrijven in de sleepvaart, offshore en scheepvaart. Dit is in de jaren erna uitgegroeid naar een technische dienstverlener voor rederijen, scheeps- jachtwerven maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. In het jaar 2010 hebben wij binnen AK Maritime Service tevens de niche van het elektrisch varen opgezocht. In 2018 hebben we besloten om de webshop op gebied van elektrisch varen welke we er ook nog bij hadden te verkopen. De werkzaamheden in de technische dienstverlening vielen niet meer te combineren met de elektrisch varen webshop. Hierdoor kwamen orders soms te laat omdat wij onderweg waren, niet altijd gelijk nieuwe artikelen in de webshop of verkeerde prijzen maar evengoed ieder jaar een stijgende omzet. Daarom leek het mij beter om de webshop te verkopen zodat iemand er een nog beter lopende shop van kon maken. Vanaf begin 2018 ligt onze focus op technische dienstverlening aan scheepswerven, rederijen en jachtwerven en particulieren. Ik kan u helpen bij het regelen en begeleiden van dokkingen, onderhoudsperiodes, inbedrijfstellenvan technische installaties aan boord van nieuwbouw / refitschepen, trainingen, en tevens ben ik in het bezit van chief engineer all ships (no limitations) en doe nog regelmatig een invalreis op voornamelijk sleepboten met verschillende type aandrijfsystemen. 


AK Maritime Service kan ook de elektrische aandrijving van uw sloep, schip of boot installeren en onderhouden. Wanneer u een 2de hands elektrisch aangedreven sloep op het oog heeft kan ik voor u ook een aankoop keuring uitvoeren zodat u geen miskoop doet.

Wij kunnen aluminium visboten van Motocraft leveren tegen gunstige prijzen eventueel compleet met buitenboord motor, trolling motoren, fishfinder en accu's reeds geïnstalleerd maar ook een kale boot is mogelijk.


Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

Wie ben ik?

Andre Kuijt | AK Maritime Service

Andre Kuijt

Vanaf mijn 18de jaar op en in de buurt van zee te vinden voor mijn werk. Na een stage in de sleepvaart ben ik in de container en general cargo vaart terecht gekomen als machinist. Hier doorgegroeid naar Chief Engineer All Ships (no limitations). Na bijna 10 jaar en de vele veranderingen op de vloot gekozen voor een uitstap in de offshore. Hier als field service mechanic op de satelliet eilanden van de Total aan het werk gegaan. Omdat er voor mij niet voldoende uitdaging in de techniek van de satelliet eilanden lag mijn baan opgezegd en begonnen bij een onderwater inspectie bedrijf als project engineer. Alleen van 8 tot 5 achter een bureau zitten was niet hetgeen wat bij mij paste er was op dat moment ook geen mogelijkheid om in de buitendienst aan het werk te gaan.

Daarop begin 2009 besloten om voor mezelf te beginnen en AK Maritime Service te starten. Tot op de dag van vandaag geen spijt van 😁.

AK Maritime Service logo

AK Maritime Service

Technische dienstverlener voor scheepswerven, beroepsvaart en rederijen. Nieuwbouw en dokkingen begeleiden, inbedrijfstellen van de technische installatie, training van crew en inzetbaar als HWTK all ships.

Tevens installatie en service aan elektrische aandrijvingen van sloepen, schepen en rondvaartboten voor zowel de beroepsvaart als de particulier.

Doordat wij niet verbonden zijn aan één bepaalde leverancier maar wel verschillende systemen kunnen leveren, zullen wij u altijd de best passende aandrijving voor uw boot adviseren. Wij hebben een ruim uitgeruste service bus en kunnen makkelijk op lokatie door heel de Benelux service aanbieden.

Onze diensten

Inbedrijfstellen van nieuwbouwschepen

Inbedrijfstellen van nieuwbouwschepen of na refit

Voor een aantal Nederlandse scheepswerven doe ik regelmatig inbedrijfstellingen van de technische systemen aan boord. Tevens de afnames met de klasse organisatie en proefvaart. Voor de proefvaart hoeft dan ook geen machinist geregeld te worden omdat ik zelf in het bezit ben van alle papieren als machinist.

Chief engineer all ships

Chief engineer all ships

(no limitations)

Sinds 2006 in het bezit van mijn chief engineer vaarbevoegdheid en ervaring met vele typen scheepsmotoren (snel, medium speed en langzaam lopers). Verschillende type brandstoffen (MGO, MDO, IFO, HFO). Heeft u een zieke aan boord, gat in de planning ik help u graag. Ook regelmatig op korte termijn beschikbaar voor korte periodes.

superintendent tijdens dokkingen

Super intendent tijdens dokkingen of onderhoud

Uw boot moet voor een annual survey, schade reparatie maar zelf geen tijd om te begeleiden? Ik kan in overleg deze dokking begeleiden. We maken samen de planning en zorgen tijdens de dokking dat deze ook zoveel mogelijk in tact blijft u ontvangt van ons per dag een update over de voortgang. Neem contact op voor mogelijkheden.

Training of shipcrew

Training of crew on new build ships or 2nd hand ships

Ik train met regelmaat machinekamer bemanning op verschillende type schepen. U heeft een nieuw type schip en een onervaren bemanning en wilt deze graag wat extra handvaten meegeven. Ik kan u helpen om de crew wat extra handvaten te geven om hun werkzaamheden zo snel mogelijk zelfstandig uit te kunnen voeren.

Elektrisch varen by AK Maritime Service

Service en onderhoud elektrische aandrijving

Wij voeren onderhoud en service uit aan verschillende merken en type elektrische aandrijvingen. Heeft u een probleem wij komen met onze service bus op lokatie en proberen het probleem te lokaliseren en een oplossing te vinden.

Inbouw elektrische aandrijving

Wij bouwen verschillende merken en type elektrische aandrijving in. Heeft u een sloep, boot of schip en wilt u ook genieten in alle rust van het watersporten? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden voor uw boot.

Aankoopkeuring 2de hands elektrische sloep

U heeft uw 2de hands elektrisch aangedreven droomsloep gevonden. Maar u bent niet helemaal zeker dat de boot volledig in orde is. U wilt niet voor verassingen komen te staan na aankoop. Wij controleren de boot voor aankoop graag voor u.