over AK Maritime Service

Over AK Maritime Service

Wat doet AK Maritime Service

AK Maritime Service een bedrijf wat begin 2009 gestart is door Andre Kuijt met in eerste instantie alleen maar service aan bedrijven in de sleepvaart, offshore en scheepvaart. Wat in de jaren erna uitgegroeid is naar een technische dienstverlener voor rederijen, scheeps- jachtwerven maar ook particulieren konden bij ons terecht. In het jaar 2010 hebben wij binnen AK Maritime Service de niche van het elektrisch varen opgezocht. Dit hebben wij bijna 8 jaar gedaan, maar in 2018 besloten om hiermee te stoppen. De werkzaamheden in de technische dienstverlening vielen niet meer te combineren met het elektrisch varen gedeelte. Hierdoor werd het van allebei een beetje, om ergens echt goed in te zijn moet er mijn inziens focus zijn. Vanaf begin 2018 ligt onze focus op technische dienstverlening aan scheepswerven, rederijen en jachtwerven. Ik kan u helpen bij dokkingen, onderhoudsperiodes, inbedrijfstellen van technische installaties aan boord van nieuwbouw / refitschepen, trainingen, en tevens ben in het bezit van chief engineer all ships (no limitations) en doe nog regelmatig een invalreis op een schip. 

Wie ben ik?

Andre Kuijt | AK Maritime Service

Andre Kuijt

Vanaf zijn 18de jaar op en in de buurt van zee te vinden voor zijn werk. Na een stage in de sleepvaart in de container en general cargo vaart terecht gekomen. Hier snel doorgegroeid naar Chief Engineer All Ships (no limitations). Na bijna 10 jaar en de vele veranderingen op de vloot voor een uitstap in de offshore gekozen. Hier als field service mechanic op de satteliet eilanden van de Total gewerkt. Daar er voor mij niet voldoende uitdaging in de techniek van de satteliet eilanden lag begonnen bij een onderwater inspectie bedrijf begonnen als project engineer. Alleen van 8 tot 5 achter een bureau zitten was niet hetgeen wat bij mij paste er was op dat moment ook geen mogelijkheid om in de buitendienst werkzaam te zijn. Daarop besloten in 2009 om voor mezelf te beginnen en AK Maritime Service te starten. Tot op de dag van vandaag geen spijt van. 

AK Maritime Service logo

AK Maritime Service

Onze diensten

Inbedrijfstellen van nieuwbouwschepen

Inbedrijfstellen van nieuwbouwschepen of na refit

Voor een aantal Nederlandse scheepswerven doe ik regelmatig inbedrijfstellingen van de technische systemen aan boord. Tevens de afnames met de klasse organisatie en proefvaart. Voor de proefvaart hoeft dan ook geen machinist geregeld te worden omdat ik zelf in het bezit ben van alle papieren als machinist.

Chief engineer all ships

Chief engineer all ships

(no limitations)

Sinds 2006 in het bezit van mijn chief engineer vaarbevoegdheid en ervaring met vele typen scheepsmotoren (snel, medium speed en langzaam lopers). Verschillende type brandstoffen (MGO, MDO, IFO, HFO). Heeft u een zieke aan boord, gat in de planning ik help u graag. Ook regelmatig op korte termijn beschikbaar voor korte periodes.

superintendent tijdens dokkingen

Super intendent tijdens dokkingen of onderhoud

Uw boot moet voor een annual survey, schade reparatie maar zelf geen tijd om te begeleiden? Ik kan in overleg deze dokking begeleiden. We maken samen de planning en zorgen tijdens de dokking dat deze ook zoveel mogelijk in tact blijft u ontvangt van ons per dag een update over de voortgang. Neem contact op voor mogelijkheden.

Training of shipcrew

Training of crew on new build ships or 2nd hand ships

Ik train met regelmaat machinekamer bemanning op verschillende type schepen. U heeft een nieuw type schip en een onervaren bemanning en wilt deze graag wat extra handvaten meegeven. Ik kan u helpen om de crew wat extra handvaten te geven om hun werkzaamheden zo snel mogelijk zelfstandig uit te kunnen voeren.

Wij gebruiken Cookies