Optima yellow top accu

Optima Yellow top accu 4.2s heeft een capaciteit van 55ah en is door zijn constructie en manier van fabricage vergelijkbaar met een traditionele loodzuuraccu van 70-80amp. Door een lage interne weerstand en een zeer hoge capaciteit ten opzichte van formaat.

Optima yellow top accu

Optima yellow top accu

Optima yellow top accu heeft een lage zelfontlading bij stilstand door de lage interne weerstand.  Optima accu's zijn lekvrij, bij beschadiging zal er geen accuzuur lekken. Wanneer de accu normaal gebruik word hebben ze een langere levensduur dan traditionele accu en daarbij zijn ze volledig onderhoudsvrij. (water bijvullen en corrosie verwijderen van de accupolen is hierdoor niet meer nodig.) Een Optima accu gebruiken onder zware elektrische belasting biedt twee belangrijke voordelen. Aan de ene kant beschikt u over een hogere spanning, waardoor u over een groter startvermogen beschikt dan traditionele accu’s. Aan de andere kant biedt de batterij de deep-cycle mogelijkheid. De Optima Yellow Top is een dual power batterij (starten en deep-cycle), en beschikt over een uniek vermogen om herhaaldelijk te worden ontladen tot een lage spanning en dan weer te worden opgeladen.

De Spiralcell Technology


De Spiralcell Technology van Optima accu's vertegenwoordigt een revolutionaire ontwikkeling in het ontwerp van deze batterijen. De zuivere loodplaten worden gewikkeld in een spiraal, hierdoor ontstaan zeer compacte cellen. Het accuzuur is geabsorbeerd door een glasvezelvlies dat is als isolator meegewikkeld tussen de platen. Vanwege deze constructie ontstaat een zeer lage inwendige weerstand. Hierdoor is het mogelijk dat de kleinere Optima yellow top 4.2s 55ah accu veel grotere conventionele accu`s vervangt. Bij belasting handhaaft de Optima Yellow Top een relatief hoog voltage. Waardoor hij meer energie levert dan vergelijkbare conventionele accu’s. Dit komt door de Optima Spiraal technologie die de voordelen van een startaccu combineert met die van een tractie-accu. De Optima Yellow Top levert beduidend meer laad- en ontlaadcycli dan conventionele lood-zuur accu’s. Bovendien is de accu bijzonder geschikt voor seizoensgebonden gebruik dankzij de geringe zelfontlading.

Gesloten accu


De Optima yellow top accu zal absoluut niet kunnen lekken, zelfs niet als de accu beschadigd raakt. Dit betekent dat de Optima accu`s veel veiliger zijn voor milieu, mens en machine. Doordat de accu geen accuzuur heeft zal er geen corrosie op polen, kabels en motoronderdelen vormen.

Absoluut onderhoudsvrij


Dankzij het gesloten systeem is de Optima yellow top 4.2s 55ah accu absoluut onderhoudsvrij. U hoeft nooit meer water bij te vullen of corrosie van de accupolen te verwijderen.

Zelfontlading


De zelfontlading van de Optima yellow top accu is bijzonder gering. Zelfs indien de accu een jaar niet gebruikt wordt, presteert hij optimaal en levert in de meeste gevallen nog voldoende startstroom.

Levensduur


Dankzij de SpiralCell Technology kan een met een Optima yellow top accu zo`n 12,000 keer achtereen gestart/ontladen worden. Optima yellow top accu`s gaan twee tot drie keer langer mee dan conventionele accu`s.

Technische Specificaties:

ModelYT S 4.2
Voltage12 Volt
Capaciteit C20 ah55 ah
Koudstartstroom 0°C (A)870 A
Pool typeSAE
Gewicht19,5 Kilogram
Lengte mm254 mm
Breedte mm175 mm
Hoogte mm200 mm
BCI GroepD34
Code8012-254

 

Neem contact op voor de recente prijzen en levertijden.

Prijsniveau mei 2019: € 199,- incl BTW excl verzenden voor de 55ah en € 229,- incl BTW excl verzenden voor de 75ah versie.
Hans Schuhmacher
Door

Hans Schuhmacher

op 09 Aug 2020

Wat is er met mijn Optima 55 AH accu aan de hand ? Er lekt een vloeistof uit bij een van de polen ? ook onder de accu lag een redelijke hoeveelheid vloeistof

Andre Kuijt
Door

Andre Kuijt

op 12 Aug 2020

Alleen wanneer de accu met een veel te hoge spanning geladen wordt zou dit voor kunnen komen. Meten is weten, ik zou even de spanning van de dynamo meten. Het zou kunnen dat de regelaar van de dynamo stuk is.

Ron
Door

Ron

op 02 Jun 2019

Hoe lang Kun je gemiddeld varen met een fluistermotor van 60 lbs met een bootje van 3 meter met een gewicht van 75 kg leeg icm deze accu ?

Andre Kuijt
Door

Andre Kuijt

op 02 Jun 2019

Beste Ron, 60lbs zal ongeveer 650watt vermogen zijn 650watt bij 12volt is dat maximaal 55A verbruik per uur. Wanneer er gemiddeld gevaren wordt, dus niet constant op volgas dan zal dat verbruik lager liggen op een 25A. De YT 4.2s heeft een capaciteit van 55ah maar dat is op 20uurs ontlading. Gemiddeld genomen zal er ongeveer 1,5 uur op gevaren kunnen worden.

Wim
Door

Wim

op 04 Jul 2016

Ieder jaar einde seizoen weg gezet met volle lading. Nu na 4 jaar was het duwen ipv moveren. Accu had er geen zin meer in. Dus of dit de juiste keus was heb ik mijn bedekking.

Andre
Door

Andre

op 04 Jul 2016

Beste Wim,Dat is vervelend om te horen. De levensduur van de accu heeft te maken met een aantal factoren. Hoe vaak word hij diep ontladen (soms zelfs te diep) wat de levensduur verkort. Met wat voor lader (druppellader) word de accu geladen en op wat voor stand word deze geladen (AGM) met hoeveel ampere is ook een belangrijke vergeten ook heel veel mensen. Tijdens de winter raden wij altijd aan om de accu vol weg te zetten en dan minimaal iedere 3mnd even op te laden of aan een zogenaamde druppellader te hangen. Hierdoor zal de accu gedurende de winter geen schade oplopen van te diepe ontlading door zelf ontlading.mvg, Andre Kuijt

frans van winden
Door

frans van winden

op 08 Sep 2015

hebben jullie ook 6 volts accu

Andre
Door

Andre

op 09 Sep 2015

Beste Frank,Ja wij kunnen ook 6Volt accu's leveren. Stuur ons even een mail op info@akmaritimeservice.nl of vul het contact formulier in op de site om welke type en capaciteit accu het gaat en we helpen je graag verder.

Reactie plaatsen