Super B lithium accu

Super B lithium accu

Super-B lithium accu.

Super-B Lithium accu is een revolutionaire lithium batterij, welke 1 op 1 kan worden uitgewisseld met uw huidige lood-zuur accu. Super-B lithium accu's kunnen overal in het schip geplaatst worden en hierdoor dus in de meest ideale plaats. Ze kunnen ook gestapeld worden of op hun zij gemonteerd.

Eigenschappen Super-B Lithium accu.


Lichtgewicht, Hoge vermogensdichtheid, Snel opladen (tot vier keer sneller dan vergelijkbare lood-zuur batterijen) Extreem lange levensduur met een tot 2000 maal laden en ontladen cycli, Volledig onderhoudsvrij, geen lekkage mogelijk.

Waarom Super-B:


  • 80% gewicht besparing
  • Laden gaat vele malen sneller
  • Tot wel 2/3 kleiner dan de standaard lood-zuur accu's
  • Veel langere levensduur
  • Lage interne weerstand, waardoor lage zelfontlading

Veiligheid Super B lithium accu.


Super B lithium accu's zijn 1 van de veiligste accu's op het gebied van lithium door het gebruik van Lithium Iron Phosphate technology (LiFePO4). Daarbovenop de goed vormgegeven kast en het goed uitgelanceerde BMS systeem zorgt voor een veilig en duurzame accu.

Hoe de Super B lithium accu aan te sluiten.


De Super B lithium accu's worden geleverd met schroef terminals dit maakt het makkelijk om uw huidige accu 1 op 1 om te wisselen met de Super B accu. In de verpakking zitten 2 boutjes en plastic kapjes om het geheel netjes aan te sluiten.

Voltage Super B lithium accu.


Het voltage van de super B lithium accu geeft de nominale voltage weer. Maar kijk altijd of dit het correcte voltage is wanneer de accu word aangesloten op een net of aan een lader. Ga niet door wanneer het voltage van elkaar verschilt. Wanneer je de accu meet zonder dat hij aangesloten is zal hij iets hoger aangeven dan wanneer de accu aangesloten is dat is normaal.

Capaciteit van de Super B lithium accu.


De lithium accu's van Super B hebben allemaal een artikelnummer met bijv. 2600 dit betekend 2.6ah (amps/hour) dit geeft de nominale capaciteit weer onder constante load. Dit is heel verschillend met een lood-zuur batterij welke opgegeven word in een 20uur ontlading. Bijv. 7ah lood zuur batterij kan dus over een periode van 20uur met een 0.35amp ontladen worden. Dat is niet erg praktisch, wanneer dezelfde batterij met een 2,5 amp ontladen zou worden door bijvoorbeeld een 25watt lamp dan zal deze niet meer dan 1.4ah uit de accu krijgen voordat de lamp minder gaat branden. De lood zuur batterij heeft minder capaciteit wanneer de afname toeneemt. Dat noemt met Peukert component waarover op een ander pagina meer.
Reactie plaatsen