arrow_drop_up arrow_drop_down

2de hands elektrische boten

Elektrisch aangedreven sloepen, schepen en boten

2de hands elektrische boten

Lillebror 78 elektrisch aangedreven Tender

Mooi gelijnde aluminium tender sloep van het bouwjaar 2015 welke weinig gebruikt is (+/-50 vaartochten). Volledig elektrisch aangedreven door een watergekoelde 10kW water world motor. Voorzien van een Northstar AGM accupakket voldoende voor 8 uur varen. Het doordachte ontwerp van het onderwaterschip zorgt dat het weinig weerstand heeft in het water en weinig vermogen nodig heeft om vooruit te komen. De goede zit achter de stuurstand op de fijne kussen een koel drankje uit de koelkast maakt het varen met deze tender sloep een genot. Tijdens het manoeuvreren kunt u gebruik maken van de boegschroef wat het nog makkelijker maakt om de boot op de plek te krijgen waar je hem wilt hebben.


De boot heeft in 2016 een nominatie gehad voor Hiswa boot van het jaar. Bij oplevering wordt de boot voorzien van een nieuwe wrap op de romp en het onderwaterschip krijgt een onderhoudsbeurt en zal er daardoor weer uitzien als nieuw en klaar zijn voor jaren vaarplezier.


Specificaties
- Lillebror 78 E-Tourer 7,75m x 2,50m x 1,20m
- Water World Electronics 10kW motor met 2 digitale sleutels, gashendel en display
- Boegschroef 35kgf Crafstman Marine
- Sentinel Alarm systeem op GSM/GPS incl batterij, bilge en walstroom monitor
- 17 accu’s Northstar Pure Lead AGM NSC96FT-EV+ (2015)
- 1 Victron 3000W scheidingstrafo
- 1 Zivan NG3 48V/60A lader en 1 Zivan NG1 12V/30A lader
- LS327 20HB hydraulische stuurpomp en VHM 26DTP cilinder
- Waeco Coolmatic CR-50 12/24V compressor koelkast
- Bilge pomp Whale sub 650 auto
- 2 fenders met touw plus 1 extra fender
- 2 landvasten
- 8 klapkikkers
- Flexiteek teak vloer
- Kussenset bestaande uit 13 kussens
- Dektent bestaande uit 5 delen
- Chemisch toilet in vooronder
- JBL MBB2020 Bluetooth radio met 4 x German Maestro MRC 6508 speakers
- 6 rvs luiksloten met 2 sleutels en 1 rvs motorluik slot met 2 sleutels
- Foliewrap Avery op zijkant buitenplaat en foliewrap 3M carbon op binnenkant kastjes - 12V scheepshoorn
- Led navigatieverlichting
- Led cabine verlichting dimbaar in 3 stappen. 3sec ingedrukt voor aan/uit.


Boot ligt in Amsterdam een proefvaart is na het maken van een afspraak natuurlijk altijd mogelijk.

Elektrisch aangedreven sloep, Troll 20 spitsgatter NU €13499,-

Stil en schoon varen in deze vrijwel onderhoudsvrije Noorse spitsgatter, originele Troll 20, met een degelijke polyesterromp en vaste kap. Een Troll is vergelijkbaar met een Saga 20, Polar of andere Noorse spitsgatter. Koersvast, stabiel en makkelijk te varen.


In 2015 is de volledige boot in een nieuw verfsysteem gezet. Door de Stille Boot Heeg is een elektrische 5-kw POD aandrijving ingebouwd (kosten installatie + €11.000,-). 16 st. 6V deepcycle accu’s van 225 Ah zijn geschakeld in 48 V systeem. De motor is een zogenaamde POD motor, en hangt onder de roerkoning. Dit maakt dat de boot heel gemakkelijk en zeer wendbaar vaart. De motor heeft net een onderhoudsbeurt gehad en voorzien van nieuw sensorlager en keerringen. Weer klaar voor een aantal jaren vaarplezier zonder problemen.

De sloep is 6,20 lang, 2,10 breed, leeggewicht is ca 480 kg, totaalgewicht (incl elektrisch systeem) ca 1100 kg. Ze is dus trailerbaar en eenvoudig daar waar je wil, heen te transporteren.


Doorvaarthoogte is ca 110 cm, diepgang max 60 cm. Weinig bruggen zijn te laag!

Het interieur is ideaal voor dagtochten, eenvoudig uit te breiden met bijv wasbak of koelkast (voorzieningen voorbereid). Maar ook overnachten behoort tot de mogelijkheden (2 slpl).

Al het houtwerk is vernieuwd in 2015, in onderhoudsvrije sterke verf in grijze kleur. Alle banken hebben kussens, lichtgroen. De ramen zitten in nieuwe rubbers.

De boot is inclusief luxe wintertent, waardoor binnen stallen overbodig is. Voor het vaarseizoen is een dekzeil over de kuip, en hiermee snel dicht te zetten. Boot komt compleet met landvasten, stootwillen, zwemtrap, anker, ed.

Actieradius is sterk afhankelijk van je snelheid, bij ca 4-5 knopen vaar je met gemak een uur of zes tot acht afhankelijk van de weersomstandigheden. Laden gaat op normaal 230 v, zoals in elke haven aanwezig.

Zittend aan de helmstok heb je perfect overzicht over de boot en passagiers.


De boot is recent voorzien van een nieuwe laag antifouling. Voor de eerst komende jaren is er geen onderhoud aan de boot nodig. Instapper en wegvaren.


Sloep moet plaatsmaken omdat verkoper een zeilboot heeft waar hij vaker mee op pad gaat.


Neem contact op voor meer info. De boot ligt op dit moment in onze verkoop haven in Heeg. Voor bezichtiging eerst even een afspraak maken.

2de hands Zuidwester sloep met elektromotor

Verkocht.

Wij hebben op dit moment een Zuidwester sloep 580 met Torqeedo cruise 2.0 elektrische buitenboord motor. De motor (bouwjaar 2015) heeft recent een onderhoudsbeurt gehad. Hierbij zijn alle afdichtingen vernieuwd en een nieuwe schroef geplaatst voor een betere efficiëntie. De accu's zijn 3 jaar oud en kunnen nog even mee. De boot is onderhoudsarm, zelflozend en voorzien van gerecycled plastic banken. Ideale boot voor de verhuur. Door de zelflozende kuip hoeft de boot niet afgedekt worden en ligt hij vrijwel altijd klaar om te varen. Motor naar beneden klappen, hoofdschakelaar aan, stekker eruit en varen maar.


Zuidwester sloep is onderhoudsarm, voordelig, duurzaam en dienend. Door de scherpe boeg snijdt hij goed door het water. Afsluitbare bun voor de motor en een afsluitbare accukist waar een 4-tal accu's geplaatst zijn voor +/- 6uur varen. De acculader is ook in de boot gemonteerd, Na een stuk varen stekker in het stopcontact en hij is na een aantal uren laden weer klaar voor de volgende tocht. 


Voorzien van stuurstand met stuurwiel. Op de stuurstand is ook de gashendel gemonteerd. Op de gashendel is de actuele accustand te zien, de resterende vaartijd en huidige snelheid.


Lengte: 575 cm

Breedte 220 cm

Hoogte: 115 cm (door de ingekorte neus iets lager als origineel)

Diepgang: 55 cm

CE-D

Gewicht: 800 kg (incl. KLP banken excl accu's en motor)


De boot heeft hier en daar gebruikssporen, maar is nog prima voor vele jaren gebruik. De sloep wordt compleet geleverd incl. motor, accupakket, acculader, stootwillen en 2 landvasten.


  • Klaar voor gebruik.

Neem voordat u langs komt altijd even contact met ons op of de desbetreffende boot er nog is.


Verkocht.

Ideale verhuur sloep 6mtr 2,5kw elektromotor

Verkocht.

Deze 6 meter lange elektrisch aangedreven aluminium sloep is uitgerust met een 2,5kw Bellman elektrische aandrijving. Met een ruim accupakket heeft u voldoende capaciteit om heerlijk 6-8 uur te varen. De boot is onderhoudsarm, de kuip is voorzien van een zelfloos mogelijkheid waardoor er geen dekzeil over de boot getrokken hoeft te worden. Met het aangehangen roer is het makkelijk sturen. Er is voldoende ruimte voor 6-8 personen om er heerlijk een dag mee op pad te gaan. Het is de ideale boot om als verhuursloep in te zetten. De motor is op dit moment voorzien van een verhuurmodus waardoor er bij het manoeuvreren voldoende vermogen is en na 20 sec wordt het vermogen teruggeregeld naar max 1,4 / 1,3 kw wat meer dan voldoende (7-8km/hr) is en zo waarborgt dat er de gehele dag gevaren kan worden.


De motor is 2 jaar geleden vernieuwd voor een nieuw exemplaar en is nog geschikt voor jaren plezier. Het accupakket is ook 2 jaar geleden vernieuwd voor een nieuw pakket van 4 accu's (450ah - 24volt)


Er zijn nog wat werkzaamheden aan de boot. Dit is zelf te doen. Het volgende moet er gebeuren: Nieuwe laag antifouling op onderwaterschip, kabelaring goed vast zetten en helmstok schuren. 


Lengte: 600cm

Breedte 210 cm

Hoogte: 105 cm

Diepgang: 45 cm

Gewicht: 1000 kg (incl. accu's en motor)


Verkocht.

8 mtr elektrisch aangedreven klassieke reddingssloep VERKOCHT

Deze klassiek ogende reddingssloep is een boot die je gezien moet hebben. De sloep is helemaal opgeknapt met duurzame materialen en voorzien van een 5kW Bellmarine elektrische aandrijving. Het nieuw geïnstalleerde accupakket van 48volt en ruim 12kWh bruikbare capaciteit zorgt ervoor dat u zorgeloos een dag kan varen. Na een dag varen steekt u de stekker in het stopcontact en het accupakket is na een nacht laden door de acculader weer vol en klaar voor een nieuwe dag varen.


Ondanks de grote van deze sloep gaat varen makkelijk door de nieuw geïnstalleerde hydraulische stuurinrichting waardoor sturen een fluitje van een cent is. 


De boot is rondom voorzien van een kabelaring met een mooie kopleguaan. Dit geeft de sloep een mooi uiterlijk. Betimmering van de elektrisch aangedreven sloep is gedaan met duurzaam hardhout en geeft het interieur van de sloep een klassiek uiterlijk.


De kuip is voorzien van een buiskap en daar kan een achterzeil aangeritst worden. Hierdoor is de boot mooi overdekt wanneer deze voor de kant ligt of mensen kunnen onder de buiskap gaan zitten tijdens het varen als het regent.


Het verfsysteem is helemaal opnieuw opgebouwd in 2 componenten en behoeft de komende jaren weinig aandacht. Het is instappen en genieten van de rust van het elektrisch varen.


De boot ligt in Amsterdam, mocht u ook in Amsterdam gaan varen dan bespaart u ten opzichte van een diesel of benzine aangedreven sloep al ruim €500,- aan het jaarvignet om te mogen varen in Amsterdam. Daarbij minder kosten aan onderhoud kwijt en het laden van de accu kost een paar euro. Er zijn zelfs een aantal plaatsen in Amsterdam waar je gratis kan laden.


Technische gegevens:

Lengte: 8 meter

Breedte: 2,5 mtr

Gewicht: 2500 kg.

Aandrijving: 5kW Bellmarine met schroefas

Accupakket: 48 volt - 385ah 


VERKOCHT!

Wij gebruiken Cookies