Kraütler: Oostenrijkse kwaliteit in elektromotoren

De Oostenrijkse elektromotor fabrikant Kräutler heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een complete en toonaangevende leverancier op het gebied van elektrisch varen. Anno 2016 verlaten er jaarlijks duizenden elektromotoren de Kräutler fabriek; van complete elektrische aandrijving voor motorboten tot buitenboordsysteem en Saildrive motor voor zeilboten. Kies je voor Kräutler, dan kies je voor de beste prestatie op het water!

Krautler elektrische aandrijvingen


Saildrive modellen Krautler

Krautler is de enige elektromotoren fabrikant die in eigen productie faciliteit de saildrive gearbox produceerd. Hierdoor zijn de elektromotor en gearbox volledig op elkaar afgestemd. Het speciale ontwerp zowel mechanisch als elektrisch zorgt ervoor dat het conventionele systeem 1 op 1 vervangen kan worden.

Krautler heeft verschillende type saildrive modellen in het assortiment. Alle modellen hebben een 3 fase borstelloze motor en is er in vermogens van 2.5 tot 34 kW. Er zijn 3 varianten fixed dus niet beweegbaar om te sturen, mechanisch stuurbaar 2x 45 graden of elektrisch stuurbaar 2x 90 graden of zelfs 360 graden draaibaar.

Krautler saildrive

Schroefas aandrijving Krautler

Dan heeft Krautler ook nog de verschillende schroefas aandrijvingen in het assortiment. Van 2.5 tot 129 kW, voltage van 24 tot wel 400 volt. De meeste motoren zijn borstelloze 3 fase a-synchroon motoren. Alleen de high performace range zijn synchroon motoren.

Krautler elektrische schroefas aandrijving

De schroefas aandrijving is er in verschillende mogelijkheden:

  • Directe koppeling aan de huidige schroefas met hergebruikt van huidige materialen wanneer mogelijk, of nieuw in te bouwen schroefas.
  • Een koppeling met de schroefas via een overbrenging. Dit kan nodig zijn omdat de schroef welke gemonteerd is te groot is om direct aan te drijven door de elektromotor.
  • High performance aandrijving. Grotere vermogens en voor schepen die snel moeten varen. (26 tot 129 kW)
  • Hybride aandrijving te monteren op de huidige aandrijving. Zodat er elektrisch gevaren kan worden maar ook met de diesel.

Kräutler elektromotoren van topkwaliteit

Krautler elektromotoren logo

Begonnen als elektromotor producent voor de industriële markt, levert de Oostenrijkse fabrikant sinds de jaren tachtig ook elektromotoren voor de verschillende aandrijvingen van elektrische boten. De eerste motor voor een elektrische boot werd gemaakt voor oprichter Oswald Kräutler zelf, aangezien geen enkel product op de markt aan zijn eisen voldeed. In de loop der jaren groeide dit uit tot een productie van duizenden elektromotoren voor motorboten, sloepen, zeilboten, rondvaartboten en veerponten wereldwijd. De naam Kräutler is een begrip geworden en de motoren uit deze Oostenrijkse stal worden geroemd vanwege hun hoge kwaliteit en uitstekende prestaties. Koopt u een motor van Kräutler, dan mag u rekenen op een lange levensduur, probleemloos gebruik en minimaal onderhoud. Niet voor niets is Kräutler het favoriete merk van de intensief varende consument en professionele vaar- en verhuurbedrijven!

POD motor

Krautler heeft verschillende type POD motoren met een vermogen vanaf een 0,5 kW tot 12 kW en voltage van 24 tot 48 volt. Er word gebruik gemaakt van een borstelloze 3 fase asynchroon motor en bij de kleinere vermogen is dat een gelijkstroom motor met permanente magneten.

Krautler POD motorDe POD motor is er in verschillende type:

  • ACV - Vaste montage onder de boot en een vaste schroef. Borstelloze 3 fase motor 2.4 tot 12 kW.
  • GPV - Vaste montage onder de boot en een vaste schroef of klapschroef. Gelijkstroom motor met permanente magneten in 0.5 tot 2.2 kW.
  • GPRV - Voor montage onder de boot door middel van een roerkoning. Dit model is dus geschikt om mee te sturen. Een gelijkstroom motor in vermogens van 0.5 tot 2.2 kW.
  • ACR - Voor montage onder de boot door middel van een roerkoning. Dit model is dus ook geschikt om mee te sturen. Een borstelloze 3 fase motor in vermogen van 2.4 tot 12kW.

Voor alle POD motoren geldt: High performance, laag geluidsniveau, makkelijk bedienbaar en milieu vriendelijk doordat de elektromotor geen uitstoot heeft.

Meer informatie ontvangen

Krautler WAz